Studiu despre problemele de sanatate cu care se confrunta multi pacienti vindecati de Covid-19

17/06/2021
Studiu despre problemele de sanatate cu care se confrunta multi pacienti vindecati de Covid-19

Studiu despre problemele de sanatate cu care se confrunta multi pacienti vindecati de Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-despre-problemele-de-sanatate-cu-care-se-confrunta-multi-pacienti-vindecati-de-covid-19/

Aproape un sfert dintre persoanele s-au imbolnavit de Covid-19 se confrunta, la cel putin o luna dupa trecerea prin boala, cu probleme de sanatate pe care nu le-au experimentat inainte de infectare, potrivit un studiu, relateaza AFP.

Studiu, realizat pe un esantion de circa 2 milioane de americani este cel mai mare studiu realizat vreodata pentru a analiza efectele pe termen lung ale maladiei COVID-19, au anuntat reprezentantii Fair Health, o organizatie independenta care a colectat informatii furnizate de companii de asigurari medicale, dupa cum scrie si Agerpres.

Date medicale provenind de la circa 1.960.000 de persoane diagnosticate cu COVID-19 intre februarie si decembrie 2020 au fost examinate.

“Desi multi pacienti se vindeca de COVID-19 in cateva saptamani, unii dintre ei prezinta simptome persistente sau simptome noi la mai bine de patru saptamani dupa ce au fost diagnosticati”, au dezvaluit autorii studiului.

Principalele doua probleme experimentate erau durerile (nevralgie, dureri musculare) si dificultatile respiratorii.

Acestea au fost urmate de hiperlipidemie sau hipertensiune, indispozitie sau stare de mare oboseala, anxietate si probleme intestinale, mai precizeaza susrele citate.

Pacientii care au raportat deja astfel de simptome inainte de a fi diagnosticati cu COVID-19 au fost exclusi din studiu, potrivit Fair Health, precum si cei care sufereau de boli care puteau sa afecteze rezultatele cercetarii (cancer, insuficienta renala).

Putin peste 23% dintre persoanele infectate au mers sa primeasca ingrijiri medicale la cel putin o luna dupa infectare, pentru cel putin una dintre problemele de sanatate analizate.

Simptomele persistente de COVID-19, cazuri denumite “Covid lung”, au inceput sa fie tot mai mult studiate de oamenii de stiinta. Insa cauzele sale sunt in continuare necunoscute, reamintesc reprezentantii Fair Health.
“Ipotezele includ un raspuns imunitar persistent (…), vatamari provocate de virus, de exemplu la nivelul cailor neuronale, care au nevoie de timp pentru a se vindeca, sau prezenta durabila in organism a unei mici concentratii virale”, au mai adaugat autorii studiului.

Etichete: probleme de sanatate dupa Covid-19, efecte Covid pe termen lung

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: