Studiu Covid-19: O persoana infectata din cinci nu prezinta niciun simptom

05/05/2020
Studiu Covid-19: O persoana infectata din cinci nu prezinta niciun simptom

Studiu Covid-19: O persoana infectata din cinci nu prezinta niciun simptom

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-covid-19-o-persoana-infectata-din-cinci-nu-prezinta-niciun-simptom/

O persoana infectata cu noul coronavirus din cinci nu prezinta niciun simptom al bolii COVID-19, conform concluziilor unui studiu realizat intr-unul dintre principalele focare ale pandemiei din Germania si dat publicitatii de AFP.

O echipa de cercetatori de la Universitatea din Bonn a desfasurat un studiu asupra bolnavilor inregistrati la Gangelt, un mic oras de aproximativ 11.000 de locuitori din districtul Heinsberg, unul dintre principalele focare ale epidemiei de coronavirus din Germania, dupa ce un cuplu infectat a participat la un carnaval local, relateaza si Agerpres.

Acest studiu, bazat pe intervievarea si analiza situatiei medicale a unui numar de 919 persoane din 405 gospodarii, a permis si determinarea cu precizie a mortalitatii.

“La Gangelt, 22% dintre persoanele infectate nu au prezentat niciun simptom”, conform studiului.

Continut educational:

“Faptul ca, aparent, o infectie din cinci se desfasoara fara simptome vizibile sugereaza ca persoanele infectate, care raspandesc virusul si care pot contagia si alte persoane, nu pot fi identificate intr-o maniera fiabila pe baza simptomelor cunoscute ale bolii”, a sustinut profesorul Martin Exner, coautor al studiului, potrivit sursei citate.

Acest aspect confirma, conform lui Exner, importanta regulilor generale de distantare si de igiena.

“Toate persoanele presupuse a se afla intr-o stare buna de sanatate pe care le-am intalnit pot fi purtatoare ale virusului fara sa stie. Trebuie sa fim constienti si sa actionam in consecinta”, a mai sustinut cercetatorul.

Etichete: infectie coronavirus, simptome coronavirus, persoane asimptomatice coronavirus, covid-19 fara simptome

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: