Studiu: Aspirina este testata ca potential tratament pentru cancerul de san

23/08/2021

Studiu: Aspirina este testata ca potential tratament pentru cancerul de san

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-aspirina-este-testata-ca-potential-tratament-pentru-cancerul-de-san/

Banala aspirina este testata in cadrul unui studiu drept element potential pentru tratamentul formelor agresive de cancer de san.

Oamenii de stiinta spera ca acest medicicament ieftin si accesibil sa functioneaze in combinatie cu imunoterapia in cazul pacientelor cu cancer de san triplu-negativ, relateaza The Guardian.

Studiul realizat pe cobaii de laboratorau aratat pana acuma rezultate incurajatoare.

De altfel, oamenii de stiinta sunt de parere ca principalul atuu al acestui medicament este dat mai mult de proprietatile antiinflamatorii decat de efectul analgezic.

Exista dovezi potrivit carora aspirina ar putea contribui la prevenirea si a altor tipuri de cancer, precum si la reducerea riscului raspandirii in organism.

In cadrul noului studiu, o parte dintre paciente vor primi aspirina dar si un medicament folosit in imunoterapie, inainte de a o suferi interventia chirurgicala si chemoterapie.

”Suntem de parere ca aspirina poate reduce inflamatia astfel incat sistemul imunitar sa-si poata realiza misiunea de a distruge celulele conceroase”, a precizat Rebecca Lee, o cercetatoare implicata in acest proiet, citata si de bbc.com.

Totusi, specialistii subliniaza ca este nevoie de studii suplimentare inainte ca aspirina sa fie recomandata in tratamentului cancerului de san.

Etichete: aspirina, tratament cancer de san triplu negativ,

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Radu Ganescu: Siguranta pacientului, un subiect uitat o lunga perioada de timp

Medicii din centrele de vaccinare isi primesc salariile restante din august

CMR cere eforturi din partea tuturor factorilor pentru a asigura nasteri in siguranta

Citu, despre certificatul verde Covid: Chiar nu este nicio discriminare

Dr. Catalina Poiana: Am ales profesia de medici pentru ca punem pacientul mai presus de orice