Studiu: Asimptomaticii infectati cu noul coronavirus au aceeasi cantitate de virus ca si persoanele simptomatice

07/08/2020

Studiu: Asimptomaticii infectati cu noul coronavirus au aceeasi cantitate de virus ca si persoanele simptomatice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-asimptomaticii-infectati-cu-noul-coornavirus-au-aceeasi-cantitate-de-virus-ca-si-persoanele-simptomatice/

Un studiu realizat in Coreea de Sud a aratat ca persoanele infectate cu noul coronavirus care nu au prezentat simptome, au avut aceeasi cantitate de virus ca persoanele simptomatice, relateaza AFP.

In cadrul studiului, autoritatile din aceasta tara au decis sa plaseze in izolare cazurile pozitive cu putine sau fara simptome intr-o cladire guvernamentala, unde medicii si asistentele le-au monitorizat atent evolutia simptomelor si le-au testat incarcatura virala in mod regulat.

Grupul era format din tineri, cu o varsta medie de 25 de ani. Din 303 persoane, 89 nu au prezentat niciodata simptome, o proportie de 29%, scrie si Agerpres.

Continut educational:

In conditiile in care persoanele in cauza au fost tinute in izolare pana cand au fost testate negativ, personalul medical a putut distinge intre cazurile pre-simptomatice si cazurile asimptomatice.

Astfel, studiul a aratat despre concentratiile de virus la pacientii asimptomatici ca sunt similare cu cele de la pacientii simptomatici.

Totusi, autorii studiului au subliniat ca sunt necesare studii epidemiologice si experimentale mai ample.

Studiul, condus de Seungjae Lee de la Universitatea Soonchunhyang si publicat in revista americana Jama Internal Medicine, s-a concentrat pe un focar de cazuri de contaminare in Coreea de Sud.

Etichete: asimptomatici coronavirs, persoane asimptomatice contagioase, coronavirus trasmitere asimptomatici

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: