Studiu: Aproape doua treimi din ingredientele medicamentelor generice sunt produse in Asia

08/10/2020

Studiu: Aproape doua treimi din ingredientele medicamentelor generice sunt produse in Asia

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-aproape-doua-treimi-din-ingredientele-medicamentelor-generice-sunt-produse-in-asia/

Aproape doua treimi din substantele active care sunt necesare pentru fabricarea medicamentelor generice sunt produse in Asia, demonstreaza un studiu recent, potrivit Reuters.

Guvernele tarilor europene au devenit foarte vocale la scurt timp dupa aparitia noului coronavirus, atunci cand India, unul dintre cei mai mari producatori de ingrediente pentru medicamente, a interzis exportul anumitor produse considerate importante in timpul pandemiei, cauzand ingrijorari legate de aparitia unor sincope in lanturile de aprovizionare si a unei penurii de medicamente, scrie si Agerpres.

Desi acele temeri s-au dovedit a fi in mare parte nefondate, ministrii Sanatatii din Uniunea Europeana s-au angajat sa creasca productia locala de medicamente pentru a-si lua astfel masuri de siguranta in fata riscurilor de aparitie a unor noi penurii.

Un nou studiu realizat de grupul german de lobby in favoarea medicamentelor generice Pro Generika a analizat productia globala aferenta unui grup de 565 de ingrediente farmaceutice active (API) si a descoperit ca 63% din certificatele de calitate, care le permit acestor substante sa fie utilizate in produse medicinale, sunt detinute de tari din Asia, in crestere fata de procentul de 31% inregistrat in anul 2000.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Boala artrozica

Presiunea preturilor si cerintele de reglementare mai mici au dus la un transfer al productiei de medicamente din Europa in Asia pe parcursul ultimelor doua decenii, afirma reprezentantii Pro Generika.

Peste 80% din certificatele din Asia sunt detinute de producatori din India si China, unde majoritatea fabricilor de medicamente sunt concentrate in doar cateva state federale si provincii, au descoperit autorii noului studiu. Pentru mai mult de 50% din totalul API, exista doar cativa producatori la nivel mondial.

Europa detine 31% din totalul certificatelor pentru API, in scadere fata de 59% in 2000, iar producatorii europeni – aflati in principal in Italia, Germania, Spania si Franta – se concentreaza pe ingrediente cu volume mici de vanzari si care presupun un proces de fabricatie complex.

Ingrijorate de pandemia COVID-19, mai multe tari din Europa au anuntat planuri de stimulare a productiilor interne de medicamente.

Etichete: medicamente generice, productie medicamente asia, substante active medicamente generice

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Angajatii care se vaccineaza impotriva Covid-19 ar putea beneficia de o zi libera platita

Proiectul normelor Contractului-Cadru pentru anii 2021 – 2022, in transparenta decizionala

Citu: Vom transforma mai multe centre AstraZeneca in centre Pfizer

Voiculescu, fostul ministru al Sanatatii: 113 zile de mandat si de ciocniri intre mentalitati

Pfizer: O ipoteza plauzibila este ca probabil va fi necesara a treia doza