Studentii de la UMF Cluj-Napoca, voluntari la DSP pentru realizarea anchetelor epidemiologice

22/10/2020
Studentii de la UMF Cluj-Napoca, voluntari la DSP pentru realizarea anchetelor epidemiologice

Studentii de la UMF Cluj-Napoca, voluntari la DSP pentru realizarea anchetelor epidemiologice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studentii-de-la-umf-iuliu-hatieganu-cluj-napoca-voluntari-la-dsp-pentru-realizarea-anchetelor-epidemiologice/

Aproximativ 120 de studenti de la UMF “Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca lucreaza zilnic, impreuna cu Directia de Sanatate Publica Cluj, in realizarea anchetelor epidemiologice si a deciziilor de carantinare, respectiv de izolare a fiecarei persoane depistate pozitiv cu virusul Sars-CoV-2 sau care a intrat in contact cu o persoana infectata cu acest virus, potrivit unui comunicat de presa al UMF Cluj-Napoca.

“Activitatea se desfasoara in felul urmator: preluam un caz confirmat pozitiv, discutam cu pacientul, realizam ancheta si luam legatura cu contactii acestuia. Chiar daca acest lucru poate parea unul foarte rece si lipsit de orice implicare personala, de fapt, munca este una cu totul deosebita fiindca, in cele din urma, realizam o conexiune cu oamenii, le ascultam ingrijorarile, empatizam si ii ajutam sa depaseasca momente dificile din viata lor.”, a declarat Ionut Dumitru, student in anul IV la Facultatea de Medicina, care a mai precizat ca experienta sa in cadrul voluntariatului la DSP Cluj este una aparte si plina de satisfactii.

Si Daniela Stan, studenta in anul II si, de curand, voluntar in cadrul DSP Cluj, marturiseste ca nu si-a putut imagina pana acum munca istovitoare a celor de la Directia de Sanatate Publica, pana cand nu a inceput sa lucreze alaturi de ei la efectuarea anchetelor epidemiologice.

“Sunt pe deplin increzatoare ca noi, voluntarii, impreuna cu doctorii, care ne indruma mereu cu drag, am creat o echipa ce va reusi sa contribuie la imbunatatirea acestei situatii anevoioase in care ne aflam. Virusul ne tine la o distanta de cel putin doi metri unul fata de celalalt, dar dorinta de a ne revedea cu bine la sfarsitul pandemiei ne aduce pe toti mai aproape decat oricand.”, a declarat studenta potrivit comunicatul mentionat.

De asemenea, in paralel cu activitatea de voluntariat, studentii medicinisti au demarat si campania “Doneaza plasma, fii erou!” cu sprijinul Centrului Regional de Transfuzie Sanguina Cluj-Napoca.

Astfel, in saptamana 2-6 noiembrie, toti pacientii vindecati de COVID-19, care sunt eligibili pentru donare si care doresc sa ofere ajutor pacientilor aflati in stare grava, sunt invitati sa doneze sange la Centrul de Transfuzie Sanguina situat pe Str. Nicolae Balcescu nr. 18, in intervalul orar 7:30 – 13:30.

Etichete: anchete epidemiologice, dsp cluj, voluntariat dsp cluj, umf cluj-napoca, studenti medicinisti

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: