Streinu-Cercel, despre planul sau: Documentul nu face vorbire de carantina

24/04/2020
Streinu-Cercel, despre planul sau: Documentul nu face vorbire de carantina

Streinu-Cercel, despre planul sau: Documentul nu face vorbire de carantina

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/streinu-cercel-despre-planul-sau-documentul-nu-face-vorbire-de-carantina/

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a declarat, despre demiterea sa din functia de presedinte al Comisiei speciale anti-COVID de catre ministrul Sanatati, ca acesta are dreptul sa-si aleaga oamenii cu care sa colaboreze.

“Am avut o conversatie cu ministrul Sanatatii, mi se pare o decizie care ii apartine, este fireasca, atunci cand conduci un minister, ai si dreptul sa-ti alegi oamenii cu care sa colaborezi. (…) Daca ministrul Sanatatii considera ca trebuie sa faca o schimbare, obligatoriu face acea schimbare. Atunci cand esti intr-o pozitie de conducere, nu exista elemente de dus-intors”, a spus Streinu-Cercel, intr-un interviu acordat postului Antena 3, citat si de Agerpres.

El a subliniat ca ceea ce se s-a spus despre planul sau, anume faptul ca acesta face referire la o carantinare a persoanelor de peste 65 de ani, nu este adevarat.

“Din pacate, nu este nimic adevarat. (…) In planul respectiv nu apare cuvantul carantina. (…) In plan, intr-adevar, apare izolarea la domiciliu, indiferent cum se cheama acel domiciliu, ca e locuinta proprie, ca e o locuinta de vara, un apartament care poate sa fie inchiriat etc.”, a afirmat Streinu-Cercel, potrivit surselor citate.

Potrivit profesorului, logica acestor izolari la domiciliu consta in faptul ca persoanele in varsta nu trebuie contaminate.

“Spunem tot timpul ca preventia face mai mult decat 100 de doctori. (…) Asta trebuie sa facem acum, trebuie sa facem preventie”, a declarat Streinu-Cercel, la Antena 3.

Tototdata, el este de parere ca presedintele Klaus Iohannis a fost dezinformat cand a spus ca planul face referire la carantinarea celor de peste 65 de ani.

“Categoric a fost dezinformat (…), repet, documentul nu face vorbire de carantina” a spus Streinu-Cercel, potrivit Agerpres.

Etichete: prof streinu cercel, plan streinu cercel, demitere streinu cercel, comisie anti-covid, carantina covid-19

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: