Streinu-Cercel, despre planul sau: Documentul nu face vorbire de carantina

24/04/2020

Streinu-Cercel, despre planul sau: Documentul nu face vorbire de carantina

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/streinu-cercel-despre-planul-sau-documentul-nu-face-vorbire-de-carantina/

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a declarat, despre demiterea sa din functia de presedinte al Comisiei speciale anti-COVID de catre ministrul Sanatati, ca acesta are dreptul sa-si aleaga oamenii cu care sa colaboreze.

“Am avut o conversatie cu ministrul Sanatatii, mi se pare o decizie care ii apartine, este fireasca, atunci cand conduci un minister, ai si dreptul sa-ti alegi oamenii cu care sa colaborezi. (…) Daca ministrul Sanatatii considera ca trebuie sa faca o schimbare, obligatoriu face acea schimbare. Atunci cand esti intr-o pozitie de conducere, nu exista elemente de dus-intors”, a spus Streinu-Cercel, intr-un interviu acordat postului Antena 3, citat si de Agerpres.

El a subliniat ca ceea ce se s-a spus despre planul sau, anume faptul ca acesta face referire la o carantinare a persoanelor de peste 65 de ani, nu este adevarat.

“Din pacate, nu este nimic adevarat. (…) In planul respectiv nu apare cuvantul carantina. (…) In plan, intr-adevar, apare izolarea la domiciliu, indiferent cum se cheama acel domiciliu, ca e locuinta proprie, ca e o locuinta de vara, un apartament care poate sa fie inchiriat etc.”, a afirmat Streinu-Cercel, potrivit surselor citate.

Potrivit profesorului, logica acestor izolari la domiciliu consta in faptul ca persoanele in varsta nu trebuie contaminate.

Continut educational:

“Spunem tot timpul ca preventia face mai mult decat 100 de doctori. (…) Asta trebuie sa facem acum, trebuie sa facem preventie”, a declarat Streinu-Cercel, la Antena 3.

Tototdata, el este de parere ca presedintele Klaus Iohannis a fost dezinformat cand a spus ca planul face referire la carantinarea celor de peste 65 de ani.

“Categoric a fost dezinformat (…), repet, documentul nu face vorbire de carantina” a spus Streinu-Cercel, potrivit Agerpres.

Etichete: prof streinu cercel, plan streinu cercel, demitere streinu cercel, comisie anti-covid, carantina covid-19

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala

Timisoara: O noua terapie pentru pacientii infectati cu SARS-CoV-2, care au probleme respiratorii grave

Andrei Baciu (MS): Ne mentinem peste media europeana ca performanta a campaniei de vaccinare