Stil de viata sanatos, in viziunea romanilor ( Studiu)

14/01/2015

Stil de viata sanatos, in viziunea romanilor ( Studiu)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/stil-de-viata-sanatos-viziunea-romanilor-studiu/

stil-de-viata-sanatos-studiuConsumul de fructe si legume este asociat de 7 romani din 10 cu un stil de viata sanatos.  Asta rezulta dintr-un studiu de piata realizat de GfK.

In urma cercetarii, femeile din Romania apreciaza intr-o mai mare masura alimentatia sanatoasa comparativ cu barbatii.

Aproape trei sferturi dintre acestea spun ca este important consumul de fructe si legume fata de doar doua treimi dintre barbatii care cred acelasi lucru.

Si, un procent de 52% dintre romance vad in consumului de alimente proaspete , cat mai putin procesate sau gatite, un beneficiu, asta comparative cu 46% dintre barbati, arata studiul GfK, dat publicitatii de Mediafax.

Pe regiuni geografie, situatia arata asa:

Banat – Crisana – Maramures – oamenii acorda mai multa atentie alimentatiei.  Circa 80% dintre cei chestionati precizeaza ca stilul de viata sanatos inseamna consumul de fructe si de legume.

Dobrogea  – aici se gasesc mai putini romani care spun ca fructele si legumele definesc un stil de  viata sanatos, 67%.

Bucuresti-  Respondentii din capital nu pun sanatatea prea mult pe seama alimentelor proaspete, cat mai putin procesate sau gatite , ci doar intr-un procent de  37%. Totusi, acestia considera ca sportul are un aport important asupra sanatatii.
6 din 10 au declarat ca fac miscare in mod regulat.

GfK a realizat un studiu asemanator in 23 de tari la nivel global. In Romania, studiul a fost realizat pe un esantion de 1000 de persoane.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: