Spitalul “Victor Babes” Timisoara are un ecograf pentru investigatii cardiace complexe, unic in partea de vest a tarii

14/08/2020
Spitalul “Victor Babes” Timisoara are un ecograf pentru investigatii cardiace complexe, unic in partea de vest a tarii

Spitalul “Victor Babes” Timisoara are un ecograf pentru investigatii cardiace complexe, unic in partea de vest a tarii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/spitalul-victor-babes-timisoara-are-un-ecograf-pentru-investigatii-cardiace-complexe-unic-in-partea-de-vest-a-tarii/

Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie ‘Victor Babes’ din Timisoara a primit un ecograf unic in vestul tarii, care permite o evaluare complexa a pacientilor la nivelul inimii, folosind tehnici imagistice 2D si 4D de inalta rezolutie.

Pe langa evaluarea morfologica a cordului, ecograful permite caracterizarea din punct de vedere functional a acestuia, prin utilizarea tehnicilor Doppler color, Doppler Spectral sau Doppler Tisular, relateaza Agerpres.

“Folosind ecografia 4D, putem vedea, practic, cum arata, de exemplu, valva in inima omului. Putem vedea in timp real eventualele leziuni ale valvei cardiace si putem ajuta chirurgul sa aleaga cea mai buna tehnica pentru pacientul nostru, in cazul in care aceasta interventie este necesara. Este un aparat foarte performant care permite o evaluare nu doar a cordului, ci si a sistemului arterio-venos periferic, a organelor parenchimatoase abdominale si a plamanului”, a declarat, medicul cardiolog Razvan Macarie de la Spitalul ‘Victor Babes’ Timisoara, potrivit sursei citate.

Conform medicului, aparatul, care foloseste cele mai noi softuri din acest domeniu, ajuta la evaluarea indicilor de disincronism cardiac utilizati in cadrul terapiei de resincronizare la pacientii cu insuficienta cardiaca avansata. In acelasi timp, poate fi analizata deplasarea miocardului (prin tehnica speckle tracking), investigatie folosita pentru diagnosticul preclinic al bolii coronariene sau in caracterizarea unor cardiomiopatii ce pot afecta semnificativ speranta de viata a bolnavului.

Totodata, specialistul subliniaza ca pacientii cu boli cardiovasculare preexistente prezinta un risc major de deces in cazul infectiei cu SARS-CoV-2, riscul de mortalitate fiind de circa trei ori mai mare decat cel al pacientilor care nu au asociata o boala cardiovasculara.

Acestui ecograf, unic in partea de vest a tarii, are o valoare de 130.000 de euro.

Etichete: ecograf cardiac, evaluarea morfologica a cordului, doppler color, doppler spectral, doppler tisular, spitalul victor babes timisoara

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: