Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti are heliport

03/12/2019

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti are heliport

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/spitalul-universitar-de-urgenta-bucuresti-are-heliport/

Heliportul Spitalului Universitar de Urgenta, primul din Bucuresti care este dedicat in totalitate ingrijirii medicale de urgenta a pacientului critic, a devenit operational, relateaza Agerpres.

“Astazi (n.r. – marti) a fost inaugurat cel mai modern heliport din Romania, primul din Bucuresti care este dedicat in totalitate ingrijirii medicale de urgenta a pacientului critic. Este o premiera nu numai pentru Spitalul Universitar, ci si pentru pacientul critic care are nevoie de ingrijiri medicale de inalta specialitate la spitalul nostru, dar si la alte spitale din Bucuresti in functie de patologia cu care un astfel de pacient critic ajunge in Bucuresti”, a declarat Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar, conform sursei citate.

Continut educational:

In felul acesta se scurteaza foarte mult durata transportului si, in functie de patologia bolnavului, cu cat este diagnosticat mai rapid si incepe terapia tintita, sansele de supravietuire cresc.

“Daca anterior executiei acestui heliport, elicopterele SMURD aterizau in diferite zone din Bucuresti, din zona respectiva pacientul era transferat catre un spital de urgenta din Bucuresti, stiti si dumneavoastra, traficul este destul de ingreunat, si atunci timpul se scurgea in defavoarea pacientului. Cred ca cel putin cu 30 de minute se scurteaza timpul in care pacientul poate sa fie ingrijit si sa i se acorde ingrijirile de care are nevoie la Camera de garda”, a mai spus medicul.

Elicopterele medicale vor beneficia de doua culoare de zbor, inclusiv pe timp de noapte.

Etichete: heliport bucuresti, spitalul universitar de urgenta, ingrijirea pacientului critic, pacienti critici, transport pacienti

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Comisar european, despre pandemia Covid-19: In unele state membre, situatia este mai rea decat in martie

Legea privind educatia sanitara in scoli, constitutionala

Sapte state UE, printre care si Romania, starnesc ingrijorare in Europa privind evolutia epidemiei Covid-19

In urmatoarea perioada, 25.000 de cutii de Euthyrox vor fi importate in Romania

Peste 1.700 de studenti straini din 90 de tari s-au inscris la admitere la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj