Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti are heliport

03/12/2019

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti are heliport

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/spitalul-universitar-de-urgenta-bucuresti-are-heliport/

Heliportul Spitalului Universitar de Urgenta, primul din Bucuresti care este dedicat in totalitate ingrijirii medicale de urgenta a pacientului critic, a devenit operational, relateaza Agerpres.

“Astazi (n.r. – marti) a fost inaugurat cel mai modern heliport din Romania, primul din Bucuresti care este dedicat in totalitate ingrijirii medicale de urgenta a pacientului critic. Este o premiera nu numai pentru Spitalul Universitar, ci si pentru pacientul critic care are nevoie de ingrijiri medicale de inalta specialitate la spitalul nostru, dar si la alte spitale din Bucuresti in functie de patologia cu care un astfel de pacient critic ajunge in Bucuresti”, a declarat Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar, conform sursei citate.

Continut educational:

In felul acesta se scurteaza foarte mult durata transportului si, in functie de patologia bolnavului, cu cat este diagnosticat mai rapid si incepe terapia tintita, sansele de supravietuire cresc.

“Daca anterior executiei acestui heliport, elicopterele SMURD aterizau in diferite zone din Bucuresti, din zona respectiva pacientul era transferat catre un spital de urgenta din Bucuresti, stiti si dumneavoastra, traficul este destul de ingreunat, si atunci timpul se scurgea in defavoarea pacientului. Cred ca cel putin cu 30 de minute se scurteaza timpul in care pacientul poate sa fie ingrijit si sa i se acorde ingrijirile de care are nevoie la Camera de garda”, a mai spus medicul.

Elicopterele medicale vor beneficia de doua culoare de zbor, inclusiv pe timp de noapte.

Etichete: heliport bucuresti, spitalul universitar de urgenta, ingrijirea pacientului critic, pacienti critici, transport pacienti

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Premierul Orban: O crestere semnificativa a numarului de cazuri poate sa conduca la noi masuri de restrictii

CNAS acceseaza fonduri europene pentru noi solutii informatice si redimensionarea SIUI

Romania a depasit pragul de 20.000 de cazuri Covid-19

Oficial ONU: Un viitor vaccin impotriva Covid-19 trebuie privit ca un bun public global

Trei spitale din Capitala au fost incluse intr-un studiu OMS privind schemele de tratament pentru Covid-19