Spitalul Judetean Miercurea Ciuc a achizitionat un sistem complex de administrare a citostaticelor, unic in tara

24/09/2020

Spitalul Judetean Miercurea Ciuc a achizitionat un sistem complex de administrare a citostaticelor, unic in tara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/spitalul-judetean-de-urgenta-miercurea-ciuc-a-achizitionat-un-sistem-complex-de-administrare-a-citostaticelor-unic-in-tara/

Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Miercurea Ciuc a achizitionat un sistem complex de administrare a citostaticelor, unic in Romania. Acesta urmeaza sa fie implementat in acest an si ofera siguranta maxima in administrarea tratamentului pentru pacientii oncologici.

Astfel, spitalul devine unul de referinta pe acest palier.

“Sistemul automat de administrare a citostaticelor este un sistem de injectomate si infuzomate integrate intr-o statie si monitorizate dintr-o camera centrala. Acest sistem ofera siguranta in administrarea tratamentului de citostatice, va fi montat la fiecare pat al sectiei si este si mobil, poate fi transportat impreuna cu pacientul, daca este nevoie. Inseamna dotare la standarde europene si prin implementarea acestui sistem Spitalul Judetean de Urgenta Miercurea Ciuc devine spital de referinta, fiind primul in tara unde se va folosi un sistem atat de complex”, ai precizat reprezentantii firmei de unde a fost achizitionat sistemul, potrivit unui comunicat de presa.

Dr. Holló Gergely, medicul sef al Sectiei de oncologie din cadrul unitatii medicale, a explicat ca tratamentul oncologic are la baza trei elemente, respectiv eficienta, siguranta si confortul relativ.

“Eficienta tratamentului este asigurata de standarde europene, pentru asigurarea unui confort relativ al pacientilor s-au facut pasi inainte, iar pentru siguranta administrarii tratamentului acest nou sistem este foarte important. Ca spital aspirant la categoria a doua, implementam un sistem de nivel european, sistem care va garanta dozarea si administrarea sigura si precisa a citostaticelor, procesul administrarii tratamentului devenind mai controlabil, mai eficient si mai precis” a explicat doctorul, citat in comunicatul transmis de Spitalul Judetean de Urgenta din Miercurea Ciuc

Potrivit sursei citate, sistemul automat de administrare a citostaticelor a costat 794.000 lei si a fost achizitionat de catre spital din fonduri provenite de la Ministerul Sanatatii, contributia proprie de zece la suta fiind asigurata de Consiliul Judetean Harghita.

Etichete: spitalul judetean miercurea ciuc, administrare citostatice,

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

EMA: Tarile UE trebuie sa utilizeze toate optiunile disponibile de vaccinare pentru a combate pandemia

Implementarea treptata a contributiei personale a asiguratilor pentru servicii medicale private (CNAS)

Citu: Avem doze de vaccin pentru toata lumea. Nu ar trebui sa avem discutii despre valul patru

Andrei Baciu: Vor exista resurse suplimentare de finantare la nivel european pentru combaterea cancerului

Seful CNAS spune ca reglementarea contributiei personale va aduce transparenta si predictibilitate