Spitalul Judetean de Urgenta Focsani cauta medici la targurile de joburi

16/10/2019
Spitalul Judetean de Urgenta Focsani cauta medici la targurile de joburi

Spitalul Judetean de Urgenta Focsani cauta medici la targurile de joburi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/spitalul-judetean-de-urgenta-focsani-cauta-medici-la-targurile-de-joburi/

Spitalul Judetean de Urgenta ‘Sf. Pantelimon’ (SJU) din Focsani si-a propus sa gaseasca medici noi la targurile de joburi de profil din tara si sa-i aduca la Focsani pentru a putea completa organigrama unitatii medicale.

“Desi spitalul a angajat in ultima perioada mai multi medici, suntem in continuare deficitari pe anumite specializari, acolo unde de altfel sunt probleme in toata tara. Suntem inca deficitari pe Cardiologie, Interne, Medicina de Urgenta, Hematologie, Nefrologie, Chirurgie Vasculara sau Neurochirurgie. Am participat saptamana trecuta pentru prima data la un targ de joburi pentru medici la Bucuresti, iar sambata vom merge la un targ de joburi la Iasi si poate reusim sa cooptam medici si din acest centru universitar pentru a-i aduce la Spitalul Judetean din Focsani”, a declarat Constantin Mandrila, managerul unitatii, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, mai multi medici care au participat la targul de joburi de la Bucuresti s-au aratat interesati sa vina la Focsani.

“Desi foarte multi medici isi cauta un job in strainatate, sunt si unii care isi cauta un job in tara si au trecut si pe la standul nostru. Unii au fost incantati de spitalul nostru, au luat cartea de vizita si asteptam sa ne contacteze si sa vina la noi sa le prezentam spitalul si sa gandim impreuna o viitoare colaborare. Chiar astazi (marti – n.red.) am primit telefon de la un medic care urmeaza sa se inscrie la concurs pentru un post pe care l-am scos deja la concurs. Mai avem o promisiune a unui medic chirurg vascular care ne-a promis ca vine saptamana viitoare sa discutam si eventual sa scoatem postul la concurs pentru a se putea inscrie. Au fost si alti medici interesati, dar am ramas la stadiul de discutie”, a mai spus spus managerul.

Pentru ca dotarile spitalului sunt importante, dar nu intotdeauna de ajuns pentru a-i atrage pe medici la Focsani, conducerea spitalului incearca sa-i motiveze pe specialisti si prin alte mijloace.

“Medicii vin cu lucrurile invatate si vor sa stie daca le oferim locuinta, prima de instalare sau de stabilitate si atunci noi incercam sa satisfacem si aceste deziderate. Unii medici care au venit la noi si-au depus dosarul la primarie pentru o locuinta, desi ulterior au preferat o chirie cat mai aproape de spital. Sunt convins ca vom gasi variante pentru a putea accesa o chirie din fondul locativ de stat”, a mai precizat Constantin Mandrila potrivit sursei citate.

In ultimul an, Spitalul Judetean de Urgenta Focsani a angajat 10 medici de diverse specializari.

Etichete: spitalul judetean de urgenta focsani, medici focsani, posturi medici

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: