Spitalul Floreasca a fost amendat | Dr. Mircea Beuran, demis din functia de sef de sectie

06/01/2020

Spitalul Floreasca a fost amendat | Dr. Mircea Beuran, demis din functia de sef de sectie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/spitalul-floreasca-a-fost-amendat-dr-mircea-beuran-demis-din-functia-de-sef-de-sectie/

Inspectia Sanitara de Stat a sanctionat cu 30.000 de lei Spitalul de Urgenta Floreasca pentru neregulile gasite, dar si intreaga echipa operatorie, de la asistent, pana la conducatorul echipei, in cazul pacientei care a suferit arsuri pe masa de operatie.

Totodata, prof. dr. Mircea Beuran a fost demis din functia de sef al Sectiei Clinice de Chirurgie III, pentru nerespectarea obligatiilor contractuale.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

HTA – Actualitati Ghid ESC/ESH

“In urma analizei intregului material probator avut la dispozitie, concluziile cercetarii administrative dispuse de SCUB arata ca incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de catre echipa operatorie. Din raport reiese ca prof. dr. Mircea Beuran, ca sef al Sectiei Clinice de Chirurgie III, a incalcat 10 obligatii din cele 33, asumate prin contractul de administrare al sectiei. Date fiind masurile dispuse din cercetarea administrativa s-a luat, printre altele, si decizia incetarii contractului de administrare a prof. dr. Mircea Beuran, din calitatea de sef al Sectiei Clinice de Chirurgie III. (…) De asemenea, Inspectia Sanitara de Stat a sanctionat cu amenzi unitatea spitaliceasca pentru neregulile gasite, cat si intreaga echipa operatorie, de la asistent, pana la conducatorul echipei, cuantumul acestora fiind de aproximativ 30.000 de lei”, se precizeaza intr-un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii dat publicitatii luni.

Conform sursei citate, Ministerul Sanatatii va prezenta, marti, concluziile raportului propriu instrumentat de Inspectia Sanitara de Stat (ISS) si Corpul de Control al MS.

Etichete: spitalul floreasca, spital amendat, mircea beuran, personal medical floreasca 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Din 1 octombrie cardul de sanatate redevine obligatoriu, cu exceptia consultatiilor la distanta

Covid-19 face tot mai multe victime in randul cadrelor medicale | O alta asistenta si-a gasit sfarsitul

China vrea sa produca anual peste 600 de milioane de doze de vaccin anti-Covid

Proiect privind prelungirea suplimentarii numarului de posturi la DSP si Ambulanta

Medicii de familie: Siguranta pacientilor trebuie sa fie mai presus de un sistem informatic nefunctional