Speranta de viata poate fi prelungita in patru etape

25/08/2011

Speranta de viata poate fi prelungita in patru etape

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/speranta-de-viata-poate-fi-prelungita-in-patru-etape/

Un studiu american elaborat de Centers for Disease Control and Prevention (Centrele pentru controlul si prevenirea bolilor) face recomandari in privinta cailor de urmat pentru a castiga cativa ani de viata, informeaza Agerpres.

Studiul, publicat in revista American Journal of Public Health, arata ca persoanele de peste 17 ani care nu fumeaza, fac sport regulat, mananca echilibrat si beau alcool cu moderatie au un risc cu 63% mai mic sa moara prematur fata de semenii lor care traiesc altfel.

La studiu au participat aproape 17.000 de persoane. Chiar si alegerea uneia din etapele mentionate asigura o oarecare protectie, insa cercetatorii precizeaza ca cel mai bun mijloc de prelungire a sperantei de viata este combinarea celor patru.

In cadrul studiului, s-a demonstrat ca femeile care au adoptat cele patru bune obiceiuri au iesit ceva mai bine decat barbatii, riscul lor de deces scazand cu 63%, in timp ce al barbatilor s-a redus cu 62%.

Rezultatele prezentului studiu le confirma pe cele ale unei cercetari similare, publicate recent in revista American Journal of Clinical Nutrition, care arata ca regimul mediteranean, alaturi de practicarea regulata a miscarii fizice, o greutate rezonabila si lipsa fumatului pot prelungi speranta de viata a unei femei cu 15 ani si a unui barbat, cu 8 ani si jumatate.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: