Stiri medicale

Speranta de viata cu 8 ani mai mica in Romania fata de media UE

Data ultimei actualizari: 19/02/2014

Care sunt cele mai frecvente boli in cazul programelor zilnice atipicePopulatia Romaniei a scazut de la 22.5 milioane in 1999 la 21.4 milioane in 2010. Speranta de viata a populatiei din Romania este comparabila cu cea din tari precum Bulgaria si Ungaria, insa mai mica decat cu alte state din Uniunea Europeana.

Speranta de viata cu 8 ani mai mica in Romania

Daca in Bulgaria si Ungaria situatia este asemanatoare, nu la fel se intampla fata de celelalte state membre UE.

Astfel, barbatii din Romania au o speranta de viata cu 8 ani mai mica fata de cei din UE, in timp ce femeile au cu 6 ani mai putin.
Speranta de viata in Romania in cazul barbatilor este de 69.2 ani, iar a femeilor de 77.5 ani.

O medie de 21 de cazuri de deces la nastere in Romania

O diferenta majora apare si in cazul ratei de deces la nastere. Astfel, la 100.000 de nasteri, in Romania se inregistreaza 21.1 cazuri de deces, fata de 5,6 de cazuri in celelalte state UE.

Medie ridicata a mortalitatii in cazul nou-nascutilor in Romania

O situatie ingrijoratoare are in vedere si mortalitatea in randul nou-nascutilor.

Astfel, la 1000 de nasteri vii raportate, indicatorul pentru mortalitate in randul nou-nascutilor arata o medie de 10.1 fata de media UE de 3,7.

Cresterea sperantei de viata in Romania trebuie corelata direct cu informarea populatiei asupra masurilor de preventie a afectiunilor, dar si a importantei de a consulta regulat medicul de familie.

Accesul populatiei la asistenta primara este deosebit de important atat in cazul adultilor, al monitorizarii sarcinii gravidei, cat si a copiilor pentru o mai buna dezvoltare psihica si fizica.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.