Specialistii spun ca protocolul pentru psoriazis are indicatii care pot ingreuna accesul la tratament

06/07/2018
Specialistii spun ca protocolul pentru psoriazis are indicatii care pot ingreuna accesul la tratament

Specialistii spun ca protocolul pentru psoriazis are indicatii care pot ingreuna accesul la tratament

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/specialistii-spun-ca-protocolul-pentru-psoriazis-are-indicatii-care-pot-ingreuna-accesul-la-tratament/

Protocolul terapeutic pentru psoriazis, care se afla in dezbatere publica, are anumite indicatii care pot ingreuna accesul la tratament al pacientilor, a afirmat secretarul general al Societatii Romane de Dermatologie, Alin Nicolescu, potrivit Agerpres.

“Acest nou protocol a aparut in sfera dermatologiei, in terapia biologica pentru pacientii cu psoriazis sever. Sunt unele prevederi care ar putea face accesul dificil al pacientilor la acest tratament si pe care le-am semnalat. S-au introdus unele analize noi, care se fac destul de greu si la care accesul pacientilor este destul de dificil. Analize cum ar fi anticorpi de Hepatita B si C. (…) In momentul in care noi semnalam cele mai mici modificari trimitem noi automat pacientul la specialist si atunci trebuie sa avem grija ca pacientul sa nu fie supus unor riscuri inutile. De aici si pana la a cauta detaliat orice afectiune mi se pare ca e putin fortat. In orice oras este un dermatolog, nu stiu inca daca toate aceste analize se pot face intr-un timp util in toate acele zone. (…) In afara de Hepatita se mai cere testul HIV, si mai multe teste. (…) Aceste protocoale au aparut odata cu introducerea unor medicamente noi, dar ele fac referire si la unele care sunt in Romania de 10 ani, pentru psoriazis”, a afirmat medicul, la o dezbatere, potrivit sursei mentionate.

Presedintele Asociatiei Pacientilor cu Afectiuni Autoimune, Rozalina Lepadatu, atrage atentia ca nu toate analizele cerute in protocol sunt decontate de stat si ca nu toti pacientii isi permit sa le plateasca.

Potrivit acesteia, noul protocol de psoriazis este foarte neclar, da nastere la multe interpretari si sunt pacienti care nu mai primesc terapie.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Psoriazis

“Indiferent ce este intr-un protocol, daca efectele lui limiteaza accesul pacientilor la terapie, avem o mare problema, iar protocolul trebuie revizuit”, a spus Lepadatu, citata de Agerpres.

Unul dintre pacientii prezenti la dezbatere a spus ca a intrerupt tratamentul din cauza noilor protocoale.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: