Sorina Pintea: Prima transa de vaccin antigripal va fi livrata in septembrie

26/06/2018

Sorina Pintea: Prima transa de vaccin antigripal va fi livrata in septembrie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sorina-pintea-prima-transa-de-vaccin-antigripal-va-fi-livrata-in-septembrie/


Prima transa de vaccin antigripal va fi livrata in luna septembrie, iar o a doua transa in luna octombrie, a anuntat, marti, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.

Ea a mai precizat ca alte vaccinuri precum ROR, Hexacima si cel antihepatic sunt la directiile de sanatate publica, mentionand ca la ROR ‘a fost o sincopa’ din cauza contestatiilor companiilor care au depus oferte. Ministrul a estimat ca nu ar trebui sa apara intarzieri in livrarea vaccinului antigripal, existand un contract incheiat si o data certa de livrare.

“ROR-ul este in tara, este la directiile de sanatate publica, Hexacima este la DSP-uri, antihepaticul este la DSP-uri, antigripalul va veni la inceputul lunii septembrie, prima transa, in luna octombrie a doua transa. Eu sper sa putem acoperi, dar acestea sunt date certe de livrare. Acum eu am un contract in fata, o data certa de livrare, teoretic, n-ar trebui  sa fie intarzieri. Daca va fi si va fi din vina cuiva, voi iesi public s-o spun. Desi e de nedorit, pentru ca din punctul meu de vedere acea companie nu mai are ce cauta in tara, sunt chestiuni semnate. La ROR am avut o sincopa, in care n-am avut doua saptamani, la medicii de familie. Pe tara, erau in jur de 18.000 de doze, stoc. Era foarte greu sa repartizezi. De ce? Pentru ca la el au fost doua contestatii. Pana la urma procedurile modificandu-se, acum sper sa nu mai avem surpriza aceasta. Dar au fost doua companii, cand a contestat una, n-a contestat cealalta si viceversa”, a declarat ministrul Sanatatii, potrivit Agerpres.

Sorina Pintea a subliniat ca in prezent, in tara, este o echipa de reprezentanti ai ministerului care analizeaza aspecte privitoare la vaccinare, dar si alte chestiuni pentru a avea o situatie exacta si a fi luate masuri.

“O echipa a Ministerului Sanatatii este acum in judetul Bacau, analizand aceste aspecte legate si de rujeola, legate de nevaccinare, legate de alte probleme, verifica aceste aspecte. Intai vrem sa facem un inventar al problemelor pe care le avem, avem zone fierbinti in tara, sa nu uitam ca Oltul a fost unul dintre cele mai afectate judete de circulatia intensa a virusului gripal in perioada de iarna. A fost un punct rosu pe harta tarii. Asta inseamna ca ori medicii de familie nu si-au facut treaba, nevaccinand grupele de risc ori noi n-am fost suficient de aplicati in a convinge populatia sa faca ori medicii de familie nu si-au facut treaba in a consulta pacientii. Iar vizavi de maternitate si de femeile insarcinate, avem deja aceste echipe care au pornit in tara, in locurile fierbinti, analizam si luam masuri, dar vrem sa stim exact ce avem de facut”, a  mai declarat ministrul Pintea, potrivit sursei mentionate.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: