Sorina Pintea, fostul ministru al Sanatatii, sufera de o boala autoimuna

04/02/2020

Sorina Pintea, fostul ministru al Sanatatii, sufera de o boala autoimuna

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sorina-pintea-fostul-ministru-al-sanatatii-sufera-de-o-boala-autoimuna/

Sorina Pintea, fostul ministrul al Sanatatii, a scris pe pagina sa de Facebook ca s-a retras din spatiul public dupa ce a fost diagnosticata cu o boala autoimuna.

“Viata este imprevizibila! In ultima parte a mandatului am inceput sa ma simt din ce in ce mai rau, dar am crezut ca aceasta stare se datoreaza oboselii. In data de 5 noiembrie 2019 am primit un diagnostic de boala grava autoimuna, urmand imediat tratamentul specific, printre care si cel cu imunoglobuline”, a scris Sorina Pintea pe pagina sa de Facebook.

Continut educational:

Fostul ministrul a precizat ca starea s-a de sanatate s-a ameriotat si ca are incredere in sistemul medical din Romania.

“In momentul de fata boala este in remisie, efectele tratamentului cu cortizon inca sunt vizibile, dar am considerat ca este de datoria mea sa aduc explicatii pentru disparitia din spatiul public. Eu am incredere in sistemul medical din Romania asa ca am ales sa ma tratez la noi in tara, intr-un spital de stat”, a spus Sorina Pintea.

In prezent, ea este managerul Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Baia Mare, functie pe care a ocupat-o si inainte de a fi ministrul al Sanatatii in Guvernul Dancila.

Etichete: sorina pintea, ministrul sanatatii, boala autoimuna

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Persoanele infectate cu Covid-19 pot transmite boala animlelor de companie

In farmaciile rusesti va fi disponibil un medicament antiviral destinat tratarii formelor usoare si moderate de Covid

Ziua Mondiala Alzheimer | Medic de familie: Este important ca boala sa fie recunoscuta la timp; Apropiatii si medicul de familie au rol de baza

Comisia Europeana: Pacientii spitalizati ar trebui testati atat pentru Covid-19, cat si pentru gripa in sezonul gripal

INSP: Actualizarea definitiilor de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (Covid-19)