Sorina Pintea: Asistentul medical are un rolul important in echipa medicala

13/05/2019

Sorina Pintea: Asistentul medical are un rolul important in echipa medicala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sorina-pintea-asistentul-medical-are-un-rolul-important-in-echipa-medicala/

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea a facut aprecieri vizavi de munca asistentilor mediali si precizeaza ca imbucurator faptul ca ultimele statistici arata o scadere semnificativa a cererii de documente care atesta studiile urmate in vederea exercitarii profesiei peste hotare.

“Asistentul medical are un rolul important in echipa medicala si in procesul de ingrijire al pacientilor, dar si in cel de consiliere si informare a acestuia. Avem nevoie de asistenti medicali profesionisti, bine pregatiti si aproape de pacientii nostri. De aceea, dupa una dintre cele mai importante masuri luate in ultimii doi ani in sistemul medical, cresterea salariilor medicilor si asistentilor medicali din spitale, am continuat masurile prin care urmarim asigurarea conditiilor necesare pentru exercitarea profesiei de asistent la standarde ridicate, dar si reducerea exodului acestor profesionisti. Astfel, continuam programele de specializare pentru reconversie profesionala pentru asistentii generalisti si de pediatrie, am aprobat normele de organizare si desfasurare a programului de studii complementare in asistenta de urgenta”, a transmis Sorina Pintea intr-un mesaj adresat cu ocazia Zilei Internationale a Asistentului Medical.

Continut educational:

Demnitarul a mai precizat ca a fost initiat un proiect de modificare a Ordinului MS 942/2017 privind specializarile pentru asistentii medicali prin care se extinde lista specializarilor si care da posibilitatea reconversiei profesionale a asistentilor medicali, indiferent de nivelul de calificare.

 

Etichete: asistenti medicali, Ordinului MS 942/2017, sorina pintea

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Medicii de familie, voluntari in cadrul DSP Arad in lupta cu Covid-19

Prof. univ. dr. Daniel Coriu, noul presedinte al Colegiului Medicilor din Romania

Reglementari noi privind acordarea serviciilor medicale pentru pacientii cu COVID-19 | Rolul medicilor de familie

Bolnavii de tuberculoza si tratati la domiciliu vor beneficia de o indemnizatie de hrana

Germania face pregatiri pentru campania de vaccinare anti-Covid inainte de finalul anului