Sorin Oprescu: Din 2006 a inceput denigrarea conditiei de medic

14/05/2014

Sorin Oprescu: Din 2006 a inceput denigrarea conditiei de medic

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sorin-oprescu-din-2006-inceput-denigrarea-conditiei-de-medic/

controale-in-spitaleIn cadrul unei conferinte de presa la Institutul National de Patologie “Victor Babes”, primarul capitalei, Sorin Oprescu, a precizat ca statutul medicului in Romania nu este favorabil si ca, din 2006, a inceput procesul de denigrare a conditiei de medic.

Migrarea economica a medicilor

Conditiile de practicare a profesiei, remuneratia dar si statutul lor in societate ii determina pe multi medici sa aleaga alte tari de practicare a profesiei.

Plecarea medicilor a fost denumita de Oprescu drept “migrare economica”, fiind cauzata de “pozitia suburbana” in care acestia au ajuns.

“Cred ca e cazul sa ne aplecam pe ceea ce inseamna domeniul medical: profesori, academicieni, cercetatori, oameni care nu si-au legat numele de niciun fel de artificiu. Este cazul sa ne aplecam pe cazul medicului. Cand spun medicului spun de conditia profesorului, academicianului, a cercetatorului”, a precizat primarul capitalei.

Sorin Oprescu: Din 2006, medicii se confrunta cu o apasare si o denigrare a conditiei de medic

“Habar nu am daca a fost comandata. Cand zic comandata, zic ca a fost sa acopere alte evenimente la vremea respectiva, nu stiu. Stiu ca impostura si-a facut loc peste tot. S-a adaugat si factorul politic de multe ori sau de cele mai multe ori”, a precizat primarul capitalei.

Ce se intampla in spitale “porneste tot din mijlocul medicilor”

Sorin Oprescu a declarat ca situatia tensionata din unele spitale s-a declansat pornind tot de la medici.

“Ce s-a intamplat in spitalele noastre in ultimul timp porneste tot din mijlocul medicilor pentru ca au ajuns sa se uite unii la altii, si sa vada cate cifre pierd”, a precizat Sorin Oprescu.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: