Sorin Grindeanu: Este inadmisibil ca in Romania sa existe an de an crize din cauza lipsei repetate a vaccinurilor

27/04/2017

Sorin Grindeanu: Este inadmisibil ca in Romania sa existe an de an crize din cauza lipsei repetate a vaccinurilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sorin-grindeanu-este-inadmisibil-ca-in-romania-sa-existe-an-de-an-crize-din-cauza-lipsei-repetate-a-vaccinurilor/

Prim-ministrul Sorin Grindeanu este de parere ca “inainte de a gandi campanii de informare, trebuie sa ne asiguram ca vaccinurile exista pe piata”.

Joi, la Palatul Parlamentului a avut loc conferinta”Vaccinarea: o problema de sanatate publica. Copii, dincolo de cifre”, organizata in cadrul Saptamanii Europeane a Imunizarii 2017.

In principal, discutiile dintre autoritatile si experti romani si europeni din domeniul sanatatii, s-au purtat pe marginea identificarii solutilor care trebuie luate in vederea asigurarii unui nivel optim recomandat al acoperirii vaccinale.

“Incercarea unora de a inabusi increderea in vaccinuri este o tema la care trebuie reflectat. Am decis ca este important sa vorbesc astazi de respectabilitatea statului fata de cetatenii sai. Inainte de a gandi campanii de informare, trebuie sa ne asiguram ca acele vaccinuri exista pe piata. Altfel, riscam o situatie ridicola sa impunem sanctiuni, dar sa nu avem stocuri”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

De asemenea, demnitarul a mai precizat ca este hotarat 100% impreuna cu echipa sa rezolve aceasta problema.

“Este o situatie care nu mai poate fi tolerata sau acceptata. Este inadmisibil ca in Romania sa existe an de an crize multiple din cauza lipsei repetate a vaccinurilor. Este de asemenea inadmisibil, pentru ca aceasta situatie a adus suferinta acelor familii ai caror copii au murit de rujeola”, a mai declarat prim-ministrul Grindeanu.  

Evenimentul de joi a fost organizat sub Inaltul Patronaj al Guvernului Romaniei, de catre Biroul pentru Romania al Organizatiei Mondiale a Sanatatii si de catre Parlamentul Romaniei – Comisia pentru Sanatate Publica a Senatului Romaniei si Comisia pentru Sanatate si Familie a Camerei Deputatilor.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati