Sondaj international: Ar fi oamenii dispusi sa se vaccineze impotriva Covid-19?

21/10/2020
Sondaj international: Ar fi oamenii dispusi sa se vaccineze impotriva Covid-19?

Sondaj international: Ar fi oamenii dispusi sa se vaccineze impotriva Covid-19?

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sondaj-international-ar-fi-oamenii-dispusi-sa-se-vaccineze-impotriva-covid-19/

Cei mai multi oameni ar fi de acord sa primeasca un vaccin impotriva COVID-19 la recomandarea guvernului sau a angajatorului, arata rezultatele unui sondaj international, potrivit Reuters.

Aproximativ 71,5% dintre participanti au declarat ca ar fi foarte sau oarecum probabil dispusi sa accepte un vaccin COVID-19, iar 61,4% au indicat ca s-ar imuniza la recomandarea angajatorului, conform sondajului realizat in iunie, la care au participat peste 13.000 de persoane din 19 tari, noteaza si Agerpres.

Sondajul a fost monitorizat de Vaccine Confidence Project (VCP), un program global de supraveghere a increderii in vaccinuri finantat de Comisia Europeana si companii farmaceutice, printre altii, precum si Business Partners to CONVINCE, o initiativa americano-britanica finantata partial de guvern.

Toti respondentii, indiferent de nationalitate, au declarat ca ar fi mai putin dispusi sa accepte un vaccin COVID-19 daca acest lucru ar fi dispus doar de angajatori.

Respondentii sondajului provin din 19 tari dintre primele 35 de state afectate de pandemie in functie de numarul de cazuri la un milion de locuitori.

Rezultatele vor starni probabil dezbaterea cu privire la modul in care pot fi depasite preocuparile publicului legate de siguranta, cu precadere in tarile occidentale, in legatura la viteza frenetica cu care se lucreaza la dezvoltarea vaccinurilor, ceea ce ar putea impiedica eforturile de controlare a pandemiei si de redresare la nivel mondial, noteaza Reuters.

Scott Ratzan, din cadrul Business Partners to CONVINCE si lector la Universitatea din New York, a declarat ca aceste date demonstreaza o reducere a increderii publicului.

”Ar fi tragic daca vom dezvolta vaccinuri sigure si eficiente, iar oamenii vor refuza sa le faca. Trebuie sa dezvoltam un efort robust si sustinut pentru a aborda ezitarea in ceea ce priveste vaccinul si pentru a recladi increderea publicului in beneficiile personale, familiale si comunitare ale imunizarilor”, a declarat acesta, potrivit surselor citate.

Raportarea unei dorinte de vaccinare ar putea sa nu fie neaparat un bun indicator al acceptarii, deoarece deciziile privind imunizarea se pot modifica in timp.

De asemenea, sondajul a fost efectuat inainte ca Rusia sa inceapa inocularea in masa a populatiei cu vaccinul sau Sputnik V, fara ca studiile sa fie finalizate, si inainte ca AstraZeneca sa isi intrerupa studiul aflat in ultima etapa, la sfarsitul lunii septembrie, din cauza imbolnavirii unuia dintre participanti.

Reamintim ca cei mai importanti dezvoltatori de vaccinuri din SUA si Europa si-au luat angajamentul de a respecta standardele stiintifice si rigurozitatea testarii.

De asemenea, compania Facebook a anuntat ca va interzice postarile care descurajeaza vaccinarea in mod explicit.

Etichete: vaccin covid, vaccin anti-covid, vaccinare coronavirus, vaccinul impotriva covid-19

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: