Solutii actuale pentru cresterea calitatii vietii varstnicilor din Romania

29/09/2022
Solutii actuale pentru cresterea calitatii vietii varstnicilor din Romania

Solutii actuale pentru cresterea calitatii vietii varstnicilor din Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/solutii-actuale-pentru-cresterea-calitatii-vietii-varstnicilor-din-romania/

Imbatranirea demografica, in Romania, se adanceste de la un an la altul, iar in prezent, 1 din 5 romani are varsta peste 65 de ani. Principalele provocari ale varstnicilor sunt: lipsa resurselor pentru o viata decenta, sanatatea precara si insuficienta serviciilor de suport, sentimentul de inutilitate, dar si singuratatea, care afecteaza unul din doi seniori.

Vineri, 30 octombrie, la Bucuresti, are loc unul dintre evenimentele de referinta pentru principalii actori care pot propune solutii si pot schimba situatia varstnicilor din Romania.

Specialisti din acest domeniu vor disemina cele mai noi informatii si bune practici privind viata seniorilor, solutii care ar putea fi implementate in cat mai multe comunitati si ar putea imbunatati viata seniorilor nostri, la Conferinta nationala „Bune practici pentru o batranete frumoasa” organizata de Fundatia Regala Margareta a Romaniei, de Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice.

Subiectele abordate in cadrul editiei din acest an sunt menite sa aduca inspiratie si sa contribuie la cresterea calitatii vietii seniorilor prin exemple de succes culese din tara si strainatate, precum:

• masuri pe agenda publica a urmatorilor 8 ani privind imbatranirea in conditii bune de sanatate, cu accent pe ingrijirea de lunga durata si imbatranirea activa
• perspectiva oraselor Smart si Age Friendly in Romania
• bune practici in lume privind integrarea varstnicilor in lumea digitala
• oportunitati de imbatranire activa si initiative comunitare
• solutii pentru implicarea seniorilor pe piata muncii
• posibilitati de socializare si utilitate pentru varstnicii singuri
• servicii de asistenta pentru seniorii cu diverse grade de dependenta
• secretul pentru a fi sanatos si relevant la orice varsta

Potrivit unui comunicat de presa al organizatorilor, Ministrul Muncii si Solidaritatii sociale, Marius-Constantin Budai, va prezenta strategia nationala pentru varstnici, precum si masurile care ar trebui implementate la nivel de tara in urmatorii ani pentru o ingrijirea de lunga durata si imbatranire activa.

De asemenea, invitatul special al acestei editii este renumitul neurochirurg roman Acad. Prof. Dr. Leon Danaila, un exemplu de senior de succes, care isi continua activitatea profesionala in domeniul medical la varsta de 89 de ani.

Acesta va vorbi despre principiile care l-au ghidat in viata pentru a-si pastra tineretea si forta, despre motivatia pentru care a ales sa continue rolul profesional si social fara a tine cont de varsta, despre cum sa fii sanatos si relevant pana la o varsta inaintata.

In cadrul conferintei de vineri, va fi lansat si Topul nevoilor varstnicilor din Romania si solutiile oferite acestora, statistica realizata de linia nationala Telefonul Varstnicului, pe baza datelor culese in cei 7 ani de functionare si a celor aproape 79.000 de interactiuni inregistrate cu seniori din toata tara.

Cea de-a VI-a editie a acestui eveniment se va desfasura atat fizic, la Teatrul National Bucuresti, cat si online, conferinta fiind transmisa live pe canalul Youtube al Fundatiei.

Inscrierile la conferinta se pot face prin completarea formularului on-line de pe pagina evenimentului.

Foto credit: @Film Experience

Etichete: varstnici romania, calitatea vietii varstnicilor, conferinta bune practici pentru o batranete frumoasa

 

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: