Bune practici pentru o batranete frumoasa | Singuratatea afecteaza unul din doi seniori

15/09/2022
Bune practici pentru o batranete frumoasa | Singuratatea afecteaza unul din doi seniori

Bune practici pentru o batranete frumoasa | Singuratatea afecteaza unul din doi seniori

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/bune-practici-pentru-o-batranete-frumoasa-singuratatea-afecteaza-unul-din-doi-seniori/

In Romania, populatia varstnica numara, astazi, 3,8 milioane persoane, iar principalele lor provocari sunt: lipsa resurselor pentru o viata decenta, sanatatea precara, sentimental de inutilitate, dar si singuratatea care afecteaza unul din doi seniori, potrivit Fundatiei Regale Margareta a Romaniei.

In context, cea de a VI-a editie a conferintei nationale „Bune practici pentru o batranete frumoasa” promite sa fie un eveniment de referinta pentru principalii actori care pot propune solutii si pot schimba situatia varstnicilor din Romania.

“Experti din sfera publica, sociala sau medicala, la nivel national si international, vor oferi cele mai actuale statistici despre populatia varstnica, solutii inovative si eficiente testate in tara si in strainatate si exemple de bune practici in domeniul senectutii, care ar putea fi implementate in comunitatile celor preocupati de cresterea calitatii vietii varstnicilor din Romania.”, precizeaza Fundatia intr-un comunicat de presa remis Formare Medicala.

Totodata, evenimentul propune reuniunea specialistilor din principalele ONG-uri din domeniul asistentei sociale, din institutii publice si autoritati centrale si locale, din companii cu produse, servicii de suport si medicale dedicate seniorilor, precum si din companii preocupate de varstnici prin politica de CSR (Corporate Social Responsibility) sau ESG (Environment, Social, and Governance).

In cele patru sectiuni ale conferintei sunt abordate teme precum: tendinte si statistici actuale privind viata varstnicilor din Romania, implicarea seniorilor pe piata fortei de munca, perspectiva oraselor Smart si Age Friendly in Romania, servicii de asistenta pentru seniorii cu diverse grade de dependenta, oportunitati de participare sociala si de implicare in comunitate sau proiecte de integrare digitala a varstnicilor.
Subiectele abordate in cadrul acestei editii sunt menite sa aduca inspiratie si sa contribuie la cresterea calitatii vietii seniorilor prin exemplele de buna practica culese din tara si strainatate.

In sectiunea dedicata nevoilor varstnicilor din Romania si solutiile oferite acestora, Telefonul Varstnicului va expune datele colectate in cei 7 ani de functionare, pe baza a peste 78.000 de interactiuni inregistrate cu seniori din toata tara.

Detalii privind inscrierile, agenda conferintei si speakerii invitati, AICI.

Etichete: telefonul varstnicului, singuratate varstnici, seniori romania, fundatia regala margareta a romaniei

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: