Solidaritatea Sanitara ia in considerare posibilitatea unor adevarate proteste

21/03/2016

Solidaritatea Sanitara ia in considerare posibilitatea unor adevarate proteste

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/solidaritatea-sanitara-ia-in-considerare-posibilitatea-unor-adevarate-proteste/

Federatia Solidaritatea SanitaraAflata in cadrul unui proces de negocieri cu Ministerul Sanatatii, Federatia “Solidaritatea Sanitara” considera ca organizarea unor adevarate proteste poate fi luata in considerare doar daca rezultatele nu vor fi cele asteptate si daca salariatii vor decide astfel de masuri.

Federatia “Solidaritatea Sanitara” este solidara cu revendicarile pe care asa – zisii protestatari le-au preluat din lista noastra de solicitari, lista ce face obiectul actualelor negocieri. Consideram insa ca raportat la amploarea problemelor revendicarile exprimate sunt insuficiente (si gresit copiate), iar protestul este doar unul simbolic, inadecvat pentru rezolvarea problemelor structurale cu care se confrunta sistemul sanitar. Faptul ca revendicarile nu sunt dublate de solutii capabile sa genereze asteptari rezonabile privind posibilitatea rezolvarii problemelor justifica o rezerva suplimentara fata de posibilitatea reusitei unui astfel de demers.

Suferintele salariatilor sunt reale, acestia fiind indreptatiti la toate drepturile pe care le-am solicitat in mod constant si la actiuni de protest ce ar putea cu adevarat sa le schimbe situatia. Sunt afectati de problemele sistemului toti angajatii din Sanatate, nu doar medicii, la care se adauga pacientii.
 
Considerand ca un protest simbolic initiat de organizatii care nu au scos niciodata oameni in strada si nu au un numar reprezentativ de membri risca sa functioneze mai curand in defavoarea salariatilor din Sanatate, Solidaritatea Sanitara a declansat obligatoriile consultari privind stabilirea revendicarilor ce ar putea face obiectul protestelor si identificarea disponibilitatii membrilor si a salariatilor de a participa la adevarate actiuni de protest.
 
Daca vom rezultatele negocierilor si optiunilor salariatilor vor impune necesitatea protestelor vom lua in considerare fie varianta unui protest propriu fie a unuia desfasurat impreuna cu o organizatie ce are capacitatea de a participa alaturi de noi la astfel de actiuni.

Apreciem ca este problematic sa protestam alaturi de organizatii care nu au vocatie legala la proteste pentru apararea salariatilor, cum sunt ONG-urile, si nu putem participa la proteste alaturi de institutii ale statului, cum este Colegiul Medicilor, acestea avand o cu totul alta menire. De asemenea, nu putem fi solidari cu o organizatia patronala care si-a anuntat participarea la proteste atata timp cat exista un grad ridicat de nemultumire a salariatilor fata de calitatea lor de angajatori, respectiv fata de nivelul de salarizare si de conditiile de munca pe care le asigura.

Biroul de presa Solidaritatea Sanitara

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: