Societatea de Medicina si Chirurgie Regenerativa a fost lansata

03/04/2014

Societatea de Medicina si Chirurgie Regenerativa a fost lansata

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/societatea-de-medicina-si-chirurgie-regenerativa-fost-lansata/

controale-in-spitaleSocietatea de Medicina si Chirurgie Regenerativa a fost lansata in Bucuresti la Institutul de Biologie si Patologie celulara “Nicolae Simionescu”. Medicina regenerativa se bazeaza pe mecanisme de regenerare si vindecare a organismului. Prof.dr. Adrian Streinu Cercel, prof.dr. Dana Jianu, prof.dr. Alexandru Blidaru sunt co-presedintii Societatii de Medicina si Chirurgie Regenerativa.

Societatea de Medicina si Chirurgie Regenerativa – forum stiintific national si international

“In Romania, noi avem in calcul o serie de patologii, cum este cea a HIV-ului, unde, de exemplu, tesutul grasos se mobilizeaza si se plaseaza dintr-o parte in alta, afectand in special organele interne. Medicina regenerativa isi propune sa stabilizeze tesutul adipos, in asa fel incat aceste efecte secundare, care pe de o parte sunt date de medicamente si pe de alta parte de boala, sa nu mai apara”, a precizat prof.dr. Adrian Streinu Cercel.

Medicina regenerativa contribuie la cercetarea cancerului

“Si celulele maligne au niste caracteristici deosebite. Atunci cand se va intelege mai bine mecanismul de aparitie si de dezvoltare a cancerului, vom sti mai multe despre viata si despre moarte”, a precizat prof.dr. Alexandru Blidaru.

Principalele obiective ale Societatii de medicina si chirurgie regenerativa

Societatea isi propune sa sustina multiple directii de cercetare, sa creeze un forum stiintific de referinta in medicina regenerativa, in colaborare cu mecanisme nationale si international.

Presedintele Consiliului Stiintific al Societatii este acad. Maya Simionescu, in timp ce vicepresedintii sunt acad. Ioanel Sinescu, prof.dr. Virgil Paunescu, prof.dr. Irinel Popescu, prof.dr. Gabriel Predoi.

Autor: Agerpress

1 Comentarii

  1. dumitru victoria says:

    buna ziua. sunt interesata daca se trateaza spondilita anchilozanta cu celule stem. fiul meu in varsta de 27 ani, sufera de aceasta boala, care a debutat la calcai….coloana vertebrala nu este afectata…inca. multumesc

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Cate paturi ATI pentru copiii cu Covid-19 sunt disponibile in Romania

Raport: Tarile bogate ale lumii au pre-achizitionat jumatate din totalul vaccinurilor anti-Covid

COPAC: Pacientii cronici nu au devenit singuri mai vulnerabili, ci sistemul de sanatate i-a vulnerabilizat

O companie din Coreea de Sud vrea sa testeze in Romania un tratament impotriva Covid-19

Se pregateste o hotarare de guvern pentru concediile medicale din perioada de vid legislativ