Stiri medicale

Societatea Academica a Stiintelor Comportamentale in sprijinul relatiei medic-pacient

Data ultimei actualizari: 27/09/2013

Societatea Academica a Stiintelor Comportamentale in sprijinul relatiei medic-pacientRelatia de comunicare medic-pacient poate fi imbunatatita prin dezvoltarea abilitatilor de comunicare, prin transmiterea mesajelor informative si educative publicului in vederea imbunatatirii calitatii vietii.. Societatea Academica a Stiintelor Comportamentale are ca principal scop preventia si ameliorarea dezechilibrelor comportamentale.

O platforma comuna de comunicare pentru specialisti in diferite domenii

Societatea Academica a Stiintelor Comportamentale are ca obiectiv gasirea celor mai bune solutii pentru ameliorarea vietii pacientilor.

In acest sens, isi doreste reunirea pe aceeasi platforma a specialistilor din diferite domenii: psihologie, psihologie sociala, sociologie, psihiatrie, medicina generala, medicina dentara, antropologie, economie, politologie.

O mai buna calitate a vietii in cazul pacientilor cu dezechilibre comportamentale

Impactul stiintelor comportamentale in medicina are in vedere si explicarea felului in care comportamentul influenteaza starea de sanatate.

Principalele obiective ale Societatii Academice a Stiintelor Comportamentale

•    Facilitarea comunicarii si a schimbului de informatii intre persoanele implicate in managementul stiintelor comportamentale
•    Transmiterea catre publicul larg a mesajelor educative si informative
•    Formularea de propuneri legislative din sfera stiintelor comportamentale

Prin comunicarea dintre specialistii atat in psihologie cat si in medicina generala se doreste o mai buna informare a pacientilor si o stabilire a unui dialog eficient medic-pacient.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.