SNMF: Suntem alaturi de familiile greu incercate si de prietenii celor care au pierit sau sufera din cauza dezastrului de la Clubul Colectiv

05/11/2015

SNMF: Suntem alaturi de familiile greu incercate si de prietenii celor care au pierit sau sufera din cauza dezastrului de la Clubul Colectiv

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/snmf-suntem-alaturi-de-familiile-greu-incercate-si-de-prietenii-celor-care-au-pierit-sau-sufera-din-cauza-dezastrului-de-la-clubul-colectiv/

snmfDe cateva zile asistam la evenimente dramatice derulate rapid.

Am privit inmarmuriti la cele intamplate, am fost si noi stupefiati de conditiile incredibile in care se desfasura activitatea in acel spatiu complet necorespunzator, am asistat increzatori la desfasurarea de forte din noaptea fatidica si am avut incredere in profesionalismul colegilor nostri din serviciile de urgenta si spitale.

Chiar daca prin specialitatea noastra nu am fost implicati direct in ingrijirile medicale acordate ranitilor, dorim sa exprimam aprecierile noastre pentru colegii nostri medici de alte specialitati care s-au mobilizat absolut exemplar, in ciuda conditiilor vitrege in care isi exercita profesia, in ciuda imaginii generale cu care credem ca pe nedrept sunt etichetati si a numarului total insuficient pentru asemenea situatii. In ultimii 20 de ani, Romania, desi a format specialisti de inalta performanta, nu a gasit resursele pentru a conserva in tara acest capital de valoare inestimabila.

Apreciem in mod deosebit profesionalismul si curajul de care au dat dovada echipajele de salvare care au actionat la locul accidentului, precum si devotamentul si angajamentul fiecarui medic, asistent medical, infirmier, brancardier sau dispecer prezent in unitatile de primiri urgente si in sectiile spitalelor care au preluat victimele acestui dezastru si a caror stradanie continua si in prezent. Apreciem eforturile lor constante de a practica medicina la cele mai inalte standarde umane si profesionale. Speram ca pentru toata lumea, aceasta sa fie confirmarea profesionalismului medicilor si faptul ca aceasta meserie este pe deplin una vocationala.

Suntem alaturi de familiile greu incercate si de prietenii celor care au pierit sau sufera din cauza dezastrului de la Clubul Colectiv. Ne dorim ca aceia plecati dintre noi sa fi ajuns intr-o lume mai buna, de unde sa ne devina pazitori. Le oferim intregul nostru sprijin profesional si uman celor ramasi si care au nevoie de el. Speram ca acest tragic si evitabil accident sa fie ultimul semnal de alarma pentru autoritatile statului pentru promovarea sigurantei cetatenilor romani in toate spatiile publice sau private.

Speram ca in acest moment sa devina absolut evidenta necesitatea acuta si legitima a investitiei in sistemul de sanatate, care trebuie supus unui proces de reforma structurala profunda, validat de practicienii din sistem, cu o alocare financiara nationala corespunzatoare nevoilor, cu o maxima transparenta a utilizarii fondurilor si cu acordarea importantei cuvenite fiecarui segment din sistem, asa incat acesta sa functioneze ca un tot unitar si sa ofere cetatenilor intreaga siguranta la care au dreptul constitutional, moral, uman, atat in fiecare clipa, cat si in caz de dezastre.

Biroul de presa SNMF

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: