SNMF: Program de formare de formatori in domeniul medicinii de familie – Cluj Napoca

26/09/2014

SNMF: Program de formare de formatori in domeniul medicinii de familie – Cluj Napoca

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/snmf-program-de-formare-de-formatori-domeniul-medicinii-de-familie-cluj-napoca/

snmfScoala Nationala de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti (SNSPMPDSB) in parteneriat cu Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF), cu colaborarea unor cadre didactice asociate Catedrei de Medicina Familiei din cadrul UMF „Iuliu Hatieganu” Cluj Napoca organizeaza un program de formare de formatori in domeniul medicinii de familie.

Programul se va desfasura in Cluj Napoca, la sediul AMF Cluj, din str Clinicilor nr.8, Cluj Napoca care este gazda, incepand cu luna noiembrie 2014.

Cursul, organizat partial de Scoala Nationala si partial de SNMF, va avea 12 module si o evaluare, toate in 13 weekenduri, si va fi structurat astfel:
 
A. 3 module de pregatire generala (orice modul va fi de 12 ore de curs – vineri de la ora 14 si sambata de la ora 9). Aceste module se vor referi la principii de educatie a adultilor, abilitati de comunicare, tehnici de formare, principii de management educational . Cursantii vor primi de la SNSPMPDSB manualul participantului pentru acest modul de formare generala. Formatorii acestui modul sunt dr. Lavinia Nanu si dr. Marian Nanu. Din considerente de deplasare a echipei Marian si Lavinia Nanu este posibil ca cele trei module de pregatire generala sa fie comasate in doua si atunci programul incepe de joi de la ora 14.30

B. 9 module specifice, axate pe teme specifice medicinei de familie si realizate cu cadre didactice asociate la catedra MF din Cluj Napoca si formatori MF.

C. o ultima intalnire pentru evaluare cu o Comisie de evaluare aprobata de Ministerul Sanatatii.

Pentru a fi inscrisi la program, participantii vor trece printr-o selectie care se va desfasura in 25.10.2014 intre orele 10-15 la sediul AMF Cluj, din str Clinicilor nr 8;

In urma selectiei se vor organiza 1-2 grupe de medici, de cate 17-22 de persoane.

Criteriile de selectie sunt urmatoarele:

1. Pregatire profesionala: cel putin 5 ani in domeniu cu existenta specialitatii de medicina de familie de cel putin 3 ani, atestata de confirmarea ca medic specialist MF cel mai tarziu in anul 2010 si de adeverinta de la angajator sau de la casa de asigurari de sanatate cu care este in contract.

2. Certificat de membru al Colegiului local, valabil.

3. Recomandare scrisa pentru persoana respectiva, din partea organizatiei sau asociatiei profesionale din care face parte (asociatii profesionale afiliate SNMF ), insotita de curriculum vitae in format europass.

4. Demonstrarea abilitatilor de comunicare printr-un exercitiu propus de comisie.

5. Se vor selecta medici doritori sa participe la acest program cu precadere din zonele neacoperite cu formatori in medicina de familie.

Mai mult amanunte despre  programarea la sesiunea de selectie, dar si despre costuri si modalitatile de plata a taxelor de participare la module, se pot gasi aici.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studentii de la Medicina vor lucra in spitale ca asistenti medicali

Propunerea de carantinare a Capitalei si a judetului Ilfov, respinsa de CNSU

CNSU a aprobat folosirea de urgenta a echipamentelor din stocul UNIFARM

Romania a pierdut milioane de euro pentru teste Covid | Citu: Mihaila nu a urgentat contractul

Danemarca raspunde apelului Romaniei si doneaza echipamente medicale