SNMF: Conferinta Nationala de Medicina Familiei – editia 2015

30/03/2015

SNMF: Conferinta Nationala de Medicina Familiei – editia 2015

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/snmf-conferinta-nationala-de-medicina-familiei-editia-2015/

deschiderea conferintei SNMFAsociatia medicilor de familie Bucuresti – Ilfov (AMFB) a organizat  in perioada 25 – 28 martie 2015, sub egida Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF), a unsprezecea editie a Conferintei Nationale de Medicina Familiei, “Echilibrul delicat intre stiinta, arta si comunicare”.

Lucrarile CNMF 2015 s-au desfasurat in sase sali in paralel pe parcursul a patru zile intregi. Medicii si asistentii prezenti au putut urmari sesiuni transmise online, sesiuni interactive, ateliere de lucru, dezbateri, cursuri, traininguri, precum si un program social in afara programului stiintific.       

La Conferinta s-au inregistrat cateva premiere:

– Sesiuni organizate in parteneriat cu colegii nostri de alte specialitati:

o Cursul  Master Class realizat de Forumul National de  Preventie in deschiderea Conferintei.  Este un concept nou si modern de eveniment multidisciplinar, care reuneste personalitati din medicina romaneasca conlucrand in jurul ideii de preventie, adaptata pacientului cronic roman – un panel de discutii interactive cu profesionisti din toate specialitatile medicale care circumscriu riscul cardiometabolic.

o Sesiunea comuna SNMF – AMSR privind conceptul de sanatate a barbatului

– Sesiuni speciale, organizate de grupurile de lucru din SNMF: sesiunea de pediatrie, de cardiologie si diabet, de sanatate mintala, dar si sesiunea de vaccinologie, de patologie respiratorie, de e-sanatate.

–  Sesiune speciala dedicata medicului de familie manager, in ultima zi a Conferintei. Organizatorii au intuit bine interesul special al participantilor pentru aceasta sesiune, astfel incat la finalul Conferintei putem spune ca a fost sesiunea cu cei mai multi participanti. S-au abordat noutatile din contractul-cadru, alcatuirea corecta a riscogramelor, completarea noilor modele de fise de evaluare initiala si management de caz al bolilor cronice care sunt definitivate acum la nivelul SNMF. A fost expusa si harta localitatilor din Romania neacoperite cu medici de familie.

La Conferinta a participat si doamna Arzu Uzuner, Director stiintific al Conferintei europene Wonca, pentru a promova aceasta conferinta caRe in acest an va fi organizata la Istanbul in luna octombrie.

Bilantul CNMF 2015: patru zile pline, peste 1500 de participanti, desfasurare in sase sali, in paralel, peste 60 de standuri de expozanti (firme farmaceutice, firme de aparatura medicala, parteneri media, firme nemedicale, societati profesionale partenere), sedinte nationale ale Consiliului director al SNMF, Senatului SNMF si conducerilor FNPMF.

Dr. Sandra Adalgiza Alexiu
Directorul Conferintei

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: