Personalul sanitar angajat in pandemie poate ramane pe post dupa sustinerea unui examen

09/03/2022
Personalul sanitar angajat in pandemie poate ramane pe post dupa sustinerea unui examen

Personalul sanitar angajat in pandemie poate ramane pe post dupa sustinerea unui examen

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/personalul-sanitar-angajat-in-pandemie-poate-ramane-pe-post-dupa-sustinerea-unui-examen/

Personalul din unitatile publice sanitare care a fost incadrat fara concurs pe perioada starii de alerta poate ramane pe post, prin sustinerea si promovarea unui examen.

Camera Deputatilor a adoptat proiectul de lege privind reglementarea statutului personalului contractual care, in perioada starii de alerta, a fost incadrat pe perioada determinata.

Potrivit expunerii de motive, “experienta profesionala dobandita in perioada starui de alerta de personalul incadrat pe perioada determinata, are efecte benefice atat asupra locului de munca unde acest personal isi desfasoara activitatea, cat si asupra pacientilor”.

Potrivit proiectului, trecerea de la un contract de munca pe perioada determinata la unul pe perioada nedeterminata se va putea face prin participarea la un examen, ce va trebui organizat de angajator anterior incetarii contractului individual de munca sau a raportului de serviciu pe perioada limitata.

De asemenea, la examen vor putea participa si medicii angajati in structurile nou-create in perioada starii de alerta, dar si personalul contractual din directiile de sanatate publica si serviciile de ambulanta.

Etichete: personal sanitar pandemie, personal medical contract pandemie, posturi spital

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Preda Maria Laura says:

    Și întreb și eu, este și constituțional ? Oare n a fost timp 2 ani sa i pună în regula??

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: