Stiri medicale

Situatia investitiilor din sistemul sanitar

Data ultimei actualizari: 12/10/2012

Dr. Raed ARAFAT, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii a solicitat directiilor de sanatate publica si unitatilor sanitare din subordinea MS situatia fondurilor alocate pentru investitii, care nu au fost cheltuite pana in prezent.

Vrem sa stim ce bani nu ati reusit sa cheltuiti pentru a fi redirectionati acolo unde este nevoie astfel incat toate fondurile sa poata fi utilizate pana la sfarsitul anului. Urmarim eficientizarea modului de cheltuire a fondurilor, nu dorim sa ramanem cu fonduri neutilizate la 31 decembrie”,a declarat, astazi, dr.Raed Arafat. Incepand de anul viitor, toate medicamentele si materialele sanitare utilizate in cele 63 de UPU finantate de la bugetul de stat si in serviciile de ambulanta sa fie achizitionate centralizat, prin licitatie, de catre Ministerul Sanatatii. In acest fel se urmareste obtinerea unor preturi de achizitie mai bune avand in vedere achizitia unei cantitati mai mari de produse, dar si controlul cheltuielilor din unitatile de primiri urgente. Ultimele controale au evidentiat unele diferente de preturi destul de semnificative la achizitionarea produselor de acelasi tip, dar  in spitale diferite.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.