Sindrom rar, posibil asociat Covid-19, depistat la copiii din SUA | Cazuri similare si in Marea Britanie

07/05/2020
Sindrom rar, posibil asociat Covid-19, depistat la copiii din SUA | Cazuri similare si in Marea Britanie

Sindrom rar, posibil asociat Covid-19, depistat la copiii din SUA | Cazuri similare si in Marea Britanie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sindrom-rar-posibil-asociat-covid-19-depistat-la-copiii-din-sua-cazuri-similare-si-in-marea-britanie/

64 de cazuri ale unor copii cu un sindrom rar, posibil asociat COVID-19, au fost identificate pe teritoriul statului american New York, potrivit departamentul statal de sanatate, citat de agentia Xinhua.

Departamentul de Sanatate din statul New York a transmis, intr-o informare emisa furnizorilor de ingrijiri medicale, ca pana marti au fost inregistrate saizeci si patru de cazuri clinice pediatrice compatibile cu sindromul inflamator multi-sistem asociat COVID-19, raportate la copii spitalizati in acest stat, inclusiv in New York City, relataza Agerpres.

“Din fericire, majoritatea copiilor cu COVID-19 manifesta simptome usoare, dar unii pot dezvolta un sindrom inflamator periculos”, a declarat medicul Howard Zucker, din cadrul Departamentului de Sanatate din statul New York, potrivit surselor citate.

Acest sindrom rar prezinta caracteristici care se suprapun cu cele prezente in boala Kawasaki si sindromul de soc toxic, printre care se numara febra persistenta, simptome abdominale, eruptii cutanate si chiar probleme cardiace, care necesita terapie intensiva.

Departamentul de Sanatate a solicitat furnizorilor de servicii medicale sa raporteze imediat cazurile identificate la pacienti cu varsta de sub 21 de ani si sa efectueze un test de diagnostic si serologic pentru a detecta prezenta noului coronavirus sau a anticorpilor corespunzatori.

Recent, au fost raportate cazuri similare si in randul copiilor din Marea Britanie.

Etichete: sindrom inflamator copii, sindrom covid-19 copii, boala kawasaki, sindromul de soc toxic

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: