Boala inflamatorie la copii, posibil asociata cu Covid-19

28/04/2020
Boala inflamatorie la copii, posibil asociata cu Covid-19

Boala inflamatorie la copii, posibil asociata cu Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/boala-inflamatorie-la-copii-posibil-asociata-cu-covid-19/

Autoritatile sanitare din Marea Britanie au anuntat ca au detectat o noua boala inflamatorie care afecteaza copii de toate varstele si care ar putea avea legatura cu Covid-19, relateaza EFE.

Intr-un comunicat adresat medicilor, Sistemul National de Sanatate (NHS) din Marea Britanie subliniaza “cresterea preocuparii” cu privire la “un sindrom inflamator legat de COVID-19 care a aparut in randul copiilor si existenta unui alt posibil agent patogen, inca neidentificat, care este asociat acestor cazuri”, relateaza si Agerpres.

In ultimele trei saptamani, in Londra si in alte regiuni ale Marii Britanii, s-au inregistrat mai multe cauzuri ale unor copii de diferite varste care prezinta o stare inflamatorie multisistemica, ce necesita ingrijiri intensive.

Patologia prezinta simptome similare cu sindromul socului toxic sau cu o boala Kawasaki atipica, care face ca vasele sangvine sa se inflameze si sa se umfle. Alte simptome sunt dureri abdominale, tulburari gastrointestinale si inflamatii cardiace.

Deocamdata, nu a fost precizat numarul copiilor afectati de acest sindrom, desi se crede ca este vorba despre un numar redus, avand in vedere ca afectiunea pare sa fie o complicatie rara. Aceasta a fost observata atata la copiii care au avut rezultat pozitiv la testul cu noul coronavirus, dar si la altii, cu rezultate negative.

Etichete: boala inflamatorie copii, sindrom inflamator, copii covid-19

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: