Sindicalistii din Sanatate spun ca vor scadea salariile nete ale angajatilor

06/02/2018

Sindicalistii din Sanatate spun ca vor scadea salariile nete ale angajatilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sindicalistii-din-sanatate-spun-ca-vor-scadea-salariile-nete-ale-angajatilor/


Salariile nete ale angajatilor vor scadea in mai multe domenii de activitate, respectiv in sectorul de Sanatate, in Cultura, in Politie si in Justitie, potrivit liderilor de sindicat.

Presedintele federatiei sindicale SANITAS Bucuresti, Viorel Husanu, a declarat ca veniturile vor scadea in spitalele mono-profil, mai exact pentru sectia de psihiatrie, TBC si boli infectioase.

“Salariile vor creste in sanatate doar la medici, dar nici medicilor nu le vor creste salariile atat cat a fost estimat. Stiti ca iesise doamna ministru Vasilescu (ministrul muncii, Lia Olguta Vasilescu, n.r.) in primavara si vorbea despre triplarea salariilor. De faptul ca nu a crescut atat de mult salariul, nimeni nu a fost surprins. In sanatate insa sunt cazuri unde se diminueaza salariul si pot sa va dau cateva exemple: in patologie vor fi scaderi salariale, la spitalele mono-profil, ma refer aici la psihiatrie, TBC si infectioase, unde existau sporuri mari, inclusiv pentru personalul TESA, acum vor avea diminuari drastice, de 40%, cum spunea si domnul Oprescu (presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici, Sebastian Oprescu, n.r.). Mai sunt cazuri in asistenta sociala, unde un sef de centru castiga cat un muncitor necalificat, iar muncitorul necalificat a putut sa isi negocieze, pe baza salariului din iulie a anului trecut, direct cu primaria, la salariul de referinta al viceprimarului”, a spus Husanu, potrivit Agerpres.

De la 1 ianuarie, ese in vigoare Ordonanta care prevede transferul contributiilor sociale de la angajator la angajat.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: