Simptomele care detecteaza autismul la varsta de 6 luni

04/06/2014

Simptomele care detecteaza autismul la varsta de 6 luni

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/simptomele-care-detecteaza-autismul-la-varsta-de-6-luni/

copii-cu-astmUn copil care nu reactioneaza la stimuli sociali, chipuri sau voci, poate fi simptomul cel mai important care sa indice autismul, considera cercetatorii de la Yale University School of Medicine. Prin studiile realizate, acestia au precizat ca un copil care nu reactioneaza la voci sau zambete ale unor persoane cunoscute, prezinta semne edificatoare de autism. Daca pana in prezent, se considera ca autismul poate fi diagnosticat abia dupa varsta de doi ani, specialistii de la Yale considera ca urmarind reactiile la stimulii sociali autismul poate fi diagnosticat si la varsta de sase luni.

Copiii care ignora vocile sau fetele cunoscute cu risc de autism

In cadrul studiului citat de dailymail.co.uk, copiilor in varsta de sase luni li s-au aratat inregistrari doar cu chipurile oamenilor. In aceste video-uri, oamenii zambeau sau vorbeau. In acelasi timp, erau inregistrate reactiile copiilor la aceste video-uri.

Peste trei ani, aceiasi copii au fost impartiti in trei grupe: copii diagnosticati cu autism, copii diagnosticati cu anumite intarzieri in dezvoltarea comportamentala, copii cu o dezvoltare normala.

Specialistii de la Universitatea Yale au ajuns la concluzia ca, inca de la o varsta frageda, respectiv sase luni, lipsa de reactie a copiilor la fetele sau vocile oamenilor este un simptom principal de autism.

In urma acestor rezultate, cercetatorii considera ca autismul poate fi diagnosticat mult mai devreme decat varsta de doi ani.

O diagnosticare cat mai timpurie permite interventii eficiente in recuperarea copiilor cu autism, pentru a le asigura o dezvoltare comportamentala normala.

Prin noul pachet de baza, terapia in autism poate fi decontata

De la 1 iunie 2014, data la care a intrat in vigoare noul pachet de baza, copiii diagnosticati cu autism beneficiaza de servicii psihologice decontate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Astfel de servicii medicale vor putea fi acordate de psihologi cu urmatoarele specialitati: psihologie clinica, consiliere psihologica, psihoterapie, psihopedagogie speciala.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: