Stiri medicale

Servicii medicale gratuite pentru inscrierea copiilor in colectivitati

Data ultimei actualizari: 03/09/2013

Eliberarea documentelor medicale pentru copiii de pana la 18 ani se face gratuit chiar daca parintii nu sunt asigurati, a precizat Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Pe baza biletului de trimitere emis de medicul de familie, se vor face gratuit analizele necesare pentru inscrierea copiilor in colectivitati. Care sunt alte categorii de tineri care vor beneficia gratuit de aceste documente?

Categoriile de persoane pentru care se elibereaza documente medicale gratuite

In afara copiilor de pana la 18 ani care vor beneficia gratuit de documente medicale, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a precizat si celelalte categorii avute in vedere.

Vor benefica de documente gratuite tinerii cu varsta cuprinsa intre 18 si 26 de ani care sunt elevi sau absolventi de liceu, pana la inceperea anului universitar (dar nu mai mult de 3 luni).

Ucenicii si studentii care nu au inca venituri din munca au dreptul la aceste analize gratuite.

Medicii de familie vor elibera gratuit scutirile pentru copii.

Acte medicale pentru copiii aflati in plasament

Copiii aflati in plasament din cadrul sistemului de asistenta sociala si protectie a copilului vor beneficia gratuit de documente medicale eliberate de medicul de familie.

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.