Servicii de recuperare pentru 300 de copii cu dizabilitati

16/07/2011

Servicii de recuperare pentru 300 de copii cu dizabilitati

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/servicii-de-recuperare-pentru-300-de-copii-cu-dizabilitati/

In Romania, rata mortalitatii infantile este de doua ori mai mare decat cea europeana. Nici la rata nasterilor premature nu stam mai bine, avem 9%, adica dublu fata de alte state europene. In acest context, World Vision Romania si-a propus ca anul acesta imbunatatirea starii de sanatate si nutritie a mamelor si copiilor din comunitatile romanesti sa fie un obiectiv prioritar.

In opinia organizatiei, anemia ramane o problema larg raspandita in randul gravidelor si al copiilor sub 2 ani.
Asigurarea unei nutritii sanatoase a bebelusului reprezinta o provocare. Mamele, mai ales cele tinere, nu primesc consiliere de baza privind buna ingrijire a noului-nascut si recunoasterea timpurie a semnelor de boala ale noului nascut. “Avem nevoie de sustinerea tuturor celor interesanti pentru a continua proiectele prin care ne propunem sa educam femeile insarcinate din mediul rural cu privire la riscurile si consecintele negative pe care anemia le are asupra fatului, a noului nascut si copilului sub 2 ani. Aceste femei ar trebui sa aiba toate informatiile despre cresterea, ingrijirea si necesitatile noului nascut si a copilului cu varsta pana in 2 ani”, se arata in Raportul Anual al World Vision Romania.

Copiii seropozitivi ajutati de World Vision Romania

Aflate permanent sub amenintarea sistarii acordarii gratuite a tratamentului antiretroviral din pricina crizei finaniciare si a proastei administrari a fondurilor destinate programului national de terapie prin ARV, persoanele seropozitive din Romania au fost printre cele mai afectate categorii. Prin proiectul “Impreuna pentru viitor” World Vision a initiat in Constanta un program de ajutor specializat pentru tinerii seropozitivi, care au crescut in centre de plasament. In cadrul programului au intrat si 10 mame seropozitive, ale caror copii pot lua virusul, daca nu beneficiaza de o ingrijire speciala pana la varsta de 3 ani.

Tinerii seropozitivi au beneficiat de o bursa sociala cu ajutorul careia isi pot acoperi nevoile de baza: nutritie, medicamente, iar mamele seropozitive au primit alimente, produse de igiena, haine pentru copii, detergent. 30 de tineri seropozitivi cu o situatie materiala precara au fost sustinuti de World Vision Romania. In judetele Cluj, Constanta, Dolj, Ialomita, Valcea si Iasi peste 5000 de copii si adulti au primit informatii despre igiena personala, nutritie sanatoasa, pericolele consumului de alcool si tutun, prevenirea infectarii cu HIV. Alti 300 de parinti au participat la cursurile de educatie parentala.

Servicii de specialitate pentru copiii cu dizabilitati World Vision Romania a oferit pentru 300 de copii servicii de kinetoterapie, hidroterapie, educatie speciala, consiliere psihologica si sociala. 39 de copii cu dizabilitati au fost integrati in sistemul de invatamant public, iar 7 tineri infectati au primit sprijin material pentru accesarea serviciilor medicale. Renee Mc Dannel, doctor in Terapie Ocupationala, membra a Federatiei Mondiale a Terapeutilor Ocupationali s-a implicat in activitatile organizate de World Vision Romania inca din anul 2004.

A acordat sute de ore de consultatii in terapie ocupationala pentru copiii cu dizabilitati. Pe viitor, organizatia doreste sa mai sprijine inca 120 de copii cu dizabilitati (0-16 ani) care beneficiaza de interventie directa pentru recuperarea fizica si psihica. De altfel, organizatia a lansat si un abonament la bunatate, prin care orice roman poate contribui la intrajutorarea semenilor sai.

Autor: redactor sef: Alexandra Manaila
Sursa: www.paginamedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: