Senatul a votat OUG privind utilizarea certificatului verde Covid

22/09/2021

Senatul a votat OUG privind utilizarea certificatului verde Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/senatul-a-votat-oug-privind-utilizarea-certificatului-verde-covid/

Senatul a aprobat Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 68/2021 care reglementeaza cadrul legal pentru introducerea certificatului verde COVID in scopul de a facilita libera circulatie pe durata pandemiei.

Potrivit actului normativ adoptat de Senat, certificatul verde digital al UE privind COVID-19, este eliberat persoanelor care sunt vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanelor care prezinta rezultatul negativ al unui test RT PCR nu mai vechi de 72 de ore, persoanelor care prezinta rezultatul negativ al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore si persoanelor care se afla in perioada cuprinsa intre 15-a zi si a 180-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu SARS-CoV-2.

Camera Deputatilor este for decizional in acest caz.

Certificatul verde Covid se elibereaza de catre Ministerul Sanatatii, prin Sistemul informatic integrat de emitere si verificare a certificatelor digitale ale UE privind COVID-19 (SII-CDC), AICI.

In cazul persoanelor provenite din state ale caror autoritati nu emit certificate digitale Covid sau alte documente compatibile, dovada de vaccinare/testare/trecere prin boala se face prin intermediul unui document pe suport de hartie sau in format electronic.

Etichete: certificatul verde covid, certificat digital covid, oug reglementare certificat verde covid

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: