Senatul a adoptat Legea vaccinarii

24/10/2017

Senatul a adoptat Legea vaccinarii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/senatul-a-adoptat-legea-vaccinarii/

Plenul Senatului a adoptat luni cu 99 de voturi “pentru” si o abtinere proiectul de lege al Guvernului privind vaccinarea obligatorie, care prevede sanctiuni pentru parintii care refuza vaccinarea copiilor ce pot merge de la avertisment si pana la amenzi de 10.000 de lei.

“Este vaccinarea interventia medicala cu cel mai inalt grad de eficienta din istoria omenirii. Vaccinarea a fost a fost introdusa pentru prima data in 1896 impotriva variolei. Variola a secerat la vremea respectiva peste 30 de milioane de suflete. In 1977, in urma introducerii acestui vaccin, variola a fost eradicata de pe intreg globul pamantesc. In anul 1971 a fost introdusa vaccinarea impotriva rujeolei. In anul 2000 in America s-a declarat rujeola eradicata. Astfel incat, cu aceste doua exemple cred ca e suficient sa va demonstrez importanta acestui vaccin care, spre surprinderea mea, unii medici am vazut ca il contesta. Eu daca as fi mai mare as lua masuri impotriva acestor medici care contesta aceasta vaccinare care a adus omenirii cele mai mari beneficii”, a spus senatorul Leon Danaila in cadrul dezbaterilor generale asupra proiectului de lege, citat de News.ro.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Planul National de Vaccinare

Singura modificare notabila fata de varianta trimisa de Guvern a fost eliminarea prevederii ca legea vaccinarii sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2018, fara a se prevedea insa o alta data,  precizeaza si Digi24.

Senatul este prima camera sesizata in acest caz, urmand ca forul decizional sa fie Camera Deputatilor.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Dr. Virgil Musta, despre trichineloza: Fazele bolii si ce avem de facut

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, trimis in judecata de DNA

Streinu-Cercel: Inca un val epidemic, foarte probabil la inceputul anului viitor

OMS: Risc sporit de reinfectare cu varianta Omicron in cazul celor care au trecut prin boala

Dr. Diaconu despre retragerea lui Mihai Craiu: Stim cum e sa-ti spuna cineva ca te omoara