Senat: Decontarea tratamentelor stomatologice pentru persoanele cu autism

07/11/2023
Senat: Decontarea tratamentelor stomatologice pentru persoanele cu autism

Senat: Decontarea tratamentelor stomatologice pentru persoanele cu autism

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/senat-decontarea-tratamentelor-stomatologice-pentru-persoane-cu-autism/

Propunere legislativa pentru modificarea Legii 151/2010 care prevede acordarea si decontarea serviciilor medicale stomatologice si a tratamentelor dentare pentru persoanele diagnosticate cu tulburare din spectrul autist, a fst adoptata de Senat.

In expunerea de motive, initiatorii proiectului precizeaza ca, incepand cu 1 iulie 2023, tratamentele stomatologice pentru copiii de pana la 18 ani sunt gratuite, inclusiv aparatele ortodontice, iar gratuitatea se aplica tinerilor de pana in 26 de ani, daca sunt elevi sau studenti si nu au un salariu.

“Consideram necesara completarea actualului cadru legal, astfel incat sa fie decontate serviciile stomatologice si tratamentele dentare si pentru persoanele diagnosticate cu tulburare din spectrul autist. Sa eliminam inechitatile actuale, si sa ne raportam si la problemele financiare majore pe care le intampina familiile persoanelor diagnosticate cu autism”, se mai arata in expunerea de motive, potrivit Agerpres.

Propunerea legislativa pentru modificarea Legii 151/2010 privind serviciile specializate integrate de sanatate, educatie si sociale adresate persoanelor cu tulburari din spectrul autist va fi dezbatuta de Camera Deputatilor, for decizional in acest caz.

Etichete: decontare tratamente stomatologice, tratamente stomatologice persoane cu autism

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: