Seminarul ONCODEEP

20/04/2015

Seminarul ONCODEEP

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/seminarul-oncodeep/

confJoi, 23 aprilie 2015, ora 13.30, in Amfiteatrul principal al Institutului Clinic Fundeni, cladirea B, are loc un seminar sustinut de specialistii ONCODNA din cadrul Institutului de Patologie si Genetica din Belgia, care prin reprezentantii sai in Romania si cu participarea medicilor romani fac posibil in premiera accesul suferinzilor de cancer din tara noastra la OncoDEEP, cea mai avansata tehnologie care poate ajuta oncologii sa particularizeze tratamentul sau sa dezvolte terapii proprii fiecarui pacient.

OncoDEEP integreaza ultimele descoperiri stiintifice asupra dezvoltarii cancerului.

Fiecare cancer este diferit: doua tumori de cancer de san pot fi mai diferite la nivel molecular decat o tumoare de cancer de san comparata cu o tumoare de cancer ovarian.

OncoDEEP genereaza o amprenta moleculara completa, analizand toti biomarkerii (variantele din genom si expresia proteinelor din tumora).

Prin secventieri de noua generatie cu inalta acoperire a genomului, completate de analize IHC (imunohistochimie), a profilului de metilare a ADN-ului si analize FISH, OncoDEEP poate analiza complexitatea moleculara a cancerului si furniza recomandari pentru un tratament personalizat.

OncoDEEP a fost conceput pentru a fi utilizat cu orice tumora solida, indiferent de stadiul bolii, pacientul putand beneficia de rezultatele OncoDEEP indiferent de tratamentul urmat sau de prescrierea medicala in curs.

In cadrul simpozionului, Dr. Sébastien Sauvage de la Institutul ONCODNA din Belgia va raspunde intrebarilor medicilor si ale presei din Romania, va detalia pasii ce trebuie urmati de un pacient roman pentru accesul la rezultatele OncoDEEP, care ajuta medicul sa aleaga tratamentul oncologic personalizat cel mai adecvat.

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Senatul a respins proiectul privind obligativitatea certificatului Covid la locul de munca

Solidaritatea Sanitara: 23% din munca unui medic dintr-un spital Covid este neplatita

Managerul SJU Bistrita: Dati drumul la tratamentul antiviral din zona de prespital

ECDC: Sezonul gripal ar putea fi unul sever

Arafat: Solidaritatea pe care o vedem ne face sa simtim ca suntem cu prietenii alaturi