Seful misiunii FMI: Sistemul sanitar romanesc necesita reforme semnificative

06/02/2012

Seful misiunii FMI: Sistemul sanitar romanesc necesita reforme semnificative

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/seful-misiunii-fmi-sistemul-sanitar-romanesc-necesita-reforme-semnificative/

Seful misiunii FMI Jeffrey Franks: Sistemul sanitar romanesc necesita reforme semnificativeSistemul sanitar este defect si nu poate continua fara reforme semnificative, sustine Jeffrey Franks, seful misiunii FMI de evaluare a acordului preventiv, citat de antena3.ro.

Acesta precizeaza ca reforma este absolut necesara pentru functionalitatea sistemului.

“Suntem constienti de ingrijorarea publicului, si intelegem ingrijorarea publicului, dar trebui sa fie clar: sistemul sanitar din Romania este defect si nu mai poate continua fara reforme semnificative, intrucat cererile sunt mult mai mari decat resursele”, a explicat Franks.

In asteptarea proiectului de reformare a sistemului sanitar s-au convenit cateva masuri pe termen scurt, pentru a se asigura ca resursele nu sunt risipite pe medicamente scumpe cu impact limitat sau servicii care pot fi oferite mai ieftin si de catre sistemul privat.

Totdata, seful misiunii FMI a tinut sa sublinieze ca planurile de majorare a veniturilor bugetarilor ar putea fi reluate abia din a doua parte a acestui an.

“Este devreme sa discutam schimbari in domeniul salariilor si pensiilor, dar ramane de vazut pe parcursul semestrului doi, daca economia va merge bine”, a spus Jeffrey Franks.

Autor: Pagina Medicala

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Doua mutatii noi ale coronavirsului SARS-CoV-2 descoperite in SUA

Studiu: Covid-19 ar putea evolua intr-o boală sezoniera

INSP: Peste 30.500 de cazuri de infectii respiratorii acute in ultima saptamana de raportare

Ministrul Sanatatii: In Romania se administreaza 6 doze de vaccin anti-Covid dintr-un flacon

Klaus Iohannis s-a vaccinat impotriva Covid-19: Acest vaccin este sigur, eficient si recomand tuturor vaccinarea