Seful CNAS: Vom aplica penalizari, chiar rezilierea contractului cu Casa

14/05/2015

Seful CNAS: Vom aplica penalizari, chiar rezilierea contractului cu Casa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/seful-cnas-vom-aplica-penalizari-chiar-rezilierea-contractului-cu-casa/

cardulLa circa doua saptamani de cand cardul de sanatate a intrat in vigoare, la Casele de Asigurari inca se formeaza cozi. Oamenii vin sa-si ridice documentul. Presedintele CNAS, Vasile Ciurchea, spune ca nu intelege de ce se intampla asta.

Miercuri, 13 mai, la Casa de Asigurari a Municipiului Bucuresti, inca de la primele ore ale diminetii coada insuma peste 100 de oameni. Presedintele Vasile Ciurchea a afirmat ca nu intelege de ce medicii mai trimit pacientii la casele de asigurari pentru a-si lua cardul.

 

“Nu cred ca sunt mai mult de 100-120 de persoane. Nu este extrem de mult pentru o Casa cu 2 milioane de asigurati”, a declarat acesta, conform Realitatea TV.

“…vom deconta si serviciile acordate fara card

De asemenea, el a mai adaugat ca vor fi probleme in continuare atat timp cat furnizorii nu vor intelege ca nu mai trebuie sa trimita asiguratii dupa card.

Ar trebui sa le acorde serviciile medicale de care au nevoie. Am zis in nenumarate randuri, am trimis circulare, o sa facem un act aditional in care specificam ca le vom deconta si serviciile acordate fara card“, a mai precizat presedintele CNAS, tot conform Realitatea TV.

Penalizari pentru medici?

Seful CNAS a incheiat afirmand ca vor exista penalizari pentru furnizorii de servicii medicale care refuza pacientii pe motiv ca nu au card.

“Vom aplica penalizari, chiar rezilierea contractului cu Casa, la finele lunii. Acum, scopul nostru este sa detensionam situatia”.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala

Timisoara: O noua terapie pentru pacientii infectati cu SARS-CoV-2, care au probleme respiratorii grave

Andrei Baciu (MS): Ne mentinem peste media europeana ca performanta a campaniei de vaccinare