Sedinta anuala a Retelei Europene de Etica Clinica, la UMF Iasi

29/02/2012

Sedinta anuala a Retelei Europene de Etica Clinica, la UMF Iasi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sedinta-anuala-a-retelei-europene-de-etica-clinica-la-umf-iasi/

Sedinta anuala a Retelei Europene de Etica Clinica, la UMF IasiCentrul de Etica si Politici de Sanatate Iasi (CEPS) organizeaza sedinta anuala a reprezentantilor Retelei Europene de Etica Clinica (ECEN), gazduita de Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa” Iasi.

Cu aceasta ocazie, bioeticienii romani si colegii europeni vor aborda tematici comune, din perspective diferite – nationala, europeana si globala.

Medicii si cercetatorii prezenti la lucrari au vorbit despre migratia medicala, despre tranplantul de organe si despre eutanasie, analizand modelele locale in scopul de a stabili o viziune comparativa asupra problematicilor fundamentale care nasc dileme etice in medicina.

Centrul de Etica si Politici de Sanatate Iasi, infiintat in 2010

Centrul de Etica si Politici de Sanatate Iasi este un centru de cercetare si dezvoltare nepatrimonial infiintat de Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa” Iasi in anul 2010. Centrul este focalizat asupra cercetarii in etica politicilor de sanatate avand ca misiune sa implementeze proiecte de cercetare multidisciplinara relevante domeniului eticii politicilor de sanatate si sa sa formeze generatia urmatoare de bioeticieni din Romania.

In prezent, in acest centru se deruleaza 7 proiecte de cercetare, la care participa 45 de cercetatori postdoctorali precum si experti din variate domenii relevante eticii in sanatatea publica.

Evenimentele stiintifice s-au desfasurat in contextul derularii proiectului “Studii postdoctorale in domeniul eticii politicilor de sanatate”, Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013″.

De curand, prof. dr. Vasile Astarastoae, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie din Iasi a fost confirmat de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului prin ordin de ministru.

 
Autor: Claudia Spridon

Autor: Pagina Medicala

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: