Secretar de stat Raed Arafat: Trebuie sa vedem partea de pregatire a personalului

29/10/2018

Secretar de stat Raed Arafat: Trebuie sa vedem partea de pregatire a personalului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/secretar-de-stat-raed-arafat-trebuie-sa-vedem-partea-de-pregatire-a-personalului/


Secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, considera ca trebuie sa se instituie proceduri foarte clare si drastice in lantul de tratament al pacientului nu numai in sectorul de urgenta, ci in toate sectoarele.

“Trebuie sa vedem partea de pregatire a personalului. Nu ma mira sa mi se spuna de catre un parinte ca intr-un spital nu toata lumea stie sa faca resuscitare. Pe mine nu ma mira asta, e o situatie cu care ne-am confruntat foarte mult pe parcursul anilor si insistam ca toti care sunt in spitale trebuie sa faca cursurile de prim-ajutor de resuscitare avansata. (…) Din punct de vedere al pregatirii si al formarii cred ca trebuie sa ne uitam si in spitalele publice si in spitalele private trebuie sa existe proceduri identice. Trebuie sa fie proceduri de calitate, care asigura ca orice caz sa fie tratat corect conform ghidurilor , protocoalelor, procedurilor si sa permita depistarea unor probleme din timp si sa creeze mecanismele de interventie intraspitalicesti”, a declarat medicul Raed Arafat la Digi 24, citat si de Agerpres.

De asemenea, el este de parere ca managementul spitalului trebuie sa fie unul profesionist.

Continut educational:

“Managerul trebuie sa stie ca el este acolo ca manager de spital, nu este o persoana care este cu o relatie sau alta. Managerul trebuie sa stie ca este responsabil pe ce face, cum merge spitalul, cum arata spitalul si atunci am putea pretinde ca spitalele publice sa aiba acelasi lucru ca spitalele private din punct de vedere al calitatii conditiilor de cazare si de curatenie. Dar nu vreau sa generalizez pentru ca am intrat in spitale publice foarte curate”, a mai sustinut secretarul de stat conform surselor citate.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Comisar european, despre pandemia Covid-19: In unele state membre, situatia este mai rea decat in martie

Legea privind educatia sanitara in scoli, constitutionala

Sapte state UE, printre care si Romania, starnesc ingrijorare in Europa privind evolutia epidemiei Covid-19

In urmatoarea perioada, 25.000 de cutii de Euthyrox vor fi importate in Romania

Peste 1.700 de studenti straini din 90 de tari s-au inscris la admitere la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj