Se va relua vaccinarea diftero-tetanica in scoli dupa analizarea a doua loturi de vaccin suspectate ca ar fi neconforme

02/03/2015

Se va relua vaccinarea diftero-tetanica in scoli dupa analizarea a doua loturi de vaccin suspectate ca ar fi neconforme

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/se-va-relua-vaccinarea-diftero-tetanica-in-scoli-dupa-analizarea-a-doua-loturi-de-vaccin-suspectate-ca-ar-fi-neconforme/

vaccinare- ac-seringaLuni, 2 martie, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a afirmat ca a dispus reluarea vaccinarii diftero-tetanice in scoli.

Anuntul a fost facut dupa ce dupa ce Agentia Nationala a Medicamentului a analizat loturile retrase si a constatat ca produsele sunt conforme.

“Am fost informat de catre Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale ca testele pentru loturile de vaccin diftero-tetanic folosite in cadrul campaniei nationale de imunizare a elevilor din clasa a VIII-a si a IX-a, din ianuarie 2015, si pentru care au fost suspiciuni privind aparitia unor reactii adverse, arata ca produsele sunt conforme, nefiind identificate neconformitati de calitate”, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, citat de Medifax.

Reamintim ca in data de 22 ianuarie, ministrul Banicioiu a oprit de la utilizare doua loturi de vaccin diftero-tetanic si a dispus analizarea lor de catre Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale (ANMDM). Atunci au fost inregistrate 53 de posibile reactii adverse dupa vaccinare, la elevi din cinci judete.

Agentia Nationala a Medicamentului a testat in laborator probele prelevate din seriile de vaccin suspectate.

“ANMDM considera ca reactiile inregistrate se incadreaza in limitele specificate de producator ca reactii posibile dupa vaccinare”, a mai afirmat spus Ministrul Sanatatii.

Vaccinarea este o metoda de imunizare activa, profilactica, impotriva unor boli, prin inocularea unui vaccin.

“Mentionam ca administrarea vaccinurilor presupune si posibila aparitie a unor reactii postvaccinare normale (reactii locale, durere locala, febra de scurta durata etc.)”, scria Ministerul Sanatatii intr-un comunicat emis in luna ianuarie.

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela

Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a lansat Ghidul asiguratului