Se rup randurile? Unii medici, de acord cu spaga legalizata

20/08/2015

Se rup randurile? Unii medici, de acord cu spaga legalizata

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/se-rup-randurile-unii-medici-de-acord-cu-spaga-legalizata/

MEDIC-SPAGA-LEGALIZATAUnii medici se arata de acord cu ideea Guvernului de a legaliza spaga in Spitale. In mediile de socializare online, cel putin, cei mai multi doctori se declara impotriva.

„In principiu, sustinem fiscalizarea atentiilor; nu suntem de acord sa se primeasca si sa nu fie declarate. Ar fi mult mai normal sa existe o salarizare corespunzatoare si nu sa se primeasca foloase. Dar, avand in vederea situatia corpului medical din Romania, avand in vedere proasta salarizare, ramane aceasta varianta, a fiscalizarii «atentiilor» pana guvernul va binevoi sa majoreze salariile medicilor astfel incat sa nu aiba astfel de nevoi venite din alta parte”, spune Dr. Titus Ududec, presedintele Colegiului Medicilor Arad, citat de publicatia aradonline.ro.

Alianta Medicilor, un organism de initiativa creat in urma miscarii de protreste de pe Facebook s-a aratat ferm impotriva spagii.

“Suntem pur si simplu scandalizati de desconsiderarea pe care Guvernul o arata nu doar fata de medici, dar si fata de pacienti prin incercarea de a legaliza spaga data doctorului. In nici o tara civilizata un pacient nu da o “atentie” medicului.”, se arata in ultima luare de pozitie a medicilor protestatari.

Si la Timisoara sunt semne ca unii medici ar accepta spaga legalizata.

“Ca si functionari publici, acum suntem intr-o situatie foarte delicata. Este obligatoriu ca aceasta situatie sa fie reglementata si, daca se legalizeaza aceasta moda suplimentara de completare a veniturilor, este foarte bine, pentru ca scuteste medicii de anumite lucruri, de anumite riscuri pe care, de altfel, nimeni nu doreste sa si le asume”, spune Marius Craina, medic primar obstetrica-ginecologie la Spitalul Judetean Timisoara, citat de Digi24.

Grupul de protest Medici gata de greva generala. Solicitam salarii decente ! are la ora redactarii acestui material 29.904 membri, iar numarul este in crestere. Informatia ca unii dintre medici considera legalizarea spagii o idee buna, a starnit reactii dure in interiorul grupului de discutii.

Citeste si Sanatatea da in clocot! Medici: Nu vrem legalizarea spagii!

Citeste si Transparency International Romania sustine ca legalizarea platilor informale este eronata

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela

Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a lansat Ghidul asiguratului