Se pregateste campania de vaccinare anti-Covid in invatamant

07/09/2021
Se pregateste campania de vaccinare anti-Covid in invatamant

Se pregateste campania de vaccinare anti-Covid in invatamant

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/se-pregateste-campania-de-vaccinare-anti-covid-in-invatamant/

Campania de vaccinare in invatamantul preuniversitar se va derula in perioada 13 septembrie – 15 noiembrie, in invatamanul universitar va avea loc intre 1 octombrie si 1 decembrie.

Vaccinarea ar urma sa aiba loc in unitatile de invatamant, potrivit medicului Valeriu Gheorghita.

“Au fost stabilite masurile pentru asigurarea vaccinarii in unitatile de invatamant a elevilor, studentilor, parintilor acestora si a personalului propriu. Este cadrul metodologic dupa care se va desfasura procesul de vaccinare in unitatile de invatamant.”, a declarat medicul militar Valeriu Gheorghita, presedintele CNCAV, intr-o conferinta de presa.

Seful CNCAV a precizat ca in vederea limitarii riscului de infectare cu SARS-CoV-2 in comunitate, precum si in unitatile de invatamant se va desfasura ‘o campanie speciala’ pentru vaccinarea elevilor, familiilor acestora, studentilor, personalului didactic si nedidactic.

Potrivit sefului CNCAV, in invatamantul universitar exista posibilitatea de a se organiza chiar mai devreme aceste puncte de vaccinare, iar pentru invatamantul preuniversitar, actiunea se poate desfasura in trei modalitati: cu echipe mobile de vaccinare, prin infiintarea unor cabinete proprii de vaccinare in cabinetele medicale, fie prin arondarea unitatilor de invatamant la centrele de vaccinare din proximitate care folosesc unul dintre cele doua vaccinuri ce au recomandare de administrare la persoanele cu varsta de peste 12 ani.

“Se va stabili un program de vaccinare in una sau mai multe zile pe saptamana, in functie de solicitari, iar acest program va fi adaptat astfel incat sa asigure accesibilitate cat mai mare la vaccinare, fie intr-un program de dimineata, alternativ cu un program de dupa-amiaza, pentru a da posibilitatea mai multor persoane de a reusi sa ajunga la vaccinare”, a mai adaugat medicul.

Minorii vor fi insotiti la vaccinare de catre apartinatorii adulti si toate vaccinarile se fac doar dupa exprimarea consimtamantului informat, formularul de exprimare a consimtamantului putand fi descarcat anterior prezentarii la vaccinare.

Etichete: vaccinare in unitatile de invatamant, vaccinare anti-covid in scoli, vaccinare elevi, vaccinare studenti, vaccinare profesori, valeriu gheorghita

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: