Se cere schimbarea legislatiei privind fumatul

24/11/2014

Se cere schimbarea legislatiei privind fumatul

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/se-cere-schimbarea-legislatiei-privind-fumatul/

tigariFumatorii pasivi trebuie sa fie mai protejati. Astfel, Societatea Romana de Pneumologie doreste o schimbare a legislatiei privind fumatul.

“Vom incerca sa fortam legislatia, este singura modalitate de a face ca fumatorul pasiv sa fie realmente protejat. Ce presupune aceasta? Inseamna ca trebuie sa scoatem din lege acel amendament cu 100 de metri patrati iar in curtea scolii nu trebuie sa mai existe magazine de comercializare a tigarilor ce sunt disimulate in alte tipuri de vanzari”, a declarat Florin Mihaltan, presedintele SRP, conform Agerpres.

Acesta a mentionat  si faptul ca la fumatorii pasivi se poate inregistra o crestere a riscului de boala cardiovasculara cu 35% si o dublare a celui de a face o depresie.

“Procentul de cancere, indiferent ca sunt pulmonare sau de alta natura, creste de aproximativ 1,5 ori fata de un nefumator. In functie de numarul de ore de expunere, de incaperea in care se realizeaza aceasta si de gradul de ventilatie, se poate produce o instalare mai rapida sau mai tarzie a unei afectiuni din aceeasi panoplie de afectiuni ca si la fumatorul activ”, a mai precizat presedintele SRP, citat de Agerpres.

Statisticile arata ca in Romania sunt undeva in jur de 6,4 de milioane de fumatori pasivi.

27% dintre romani au fumatul drept obicei.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: